Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από greenjanek
Προς το παρών εχω μόνο ενα guppie, απο εβδομάδα θα παρω 2-3 ακόμα.
|
να ξερεις ομως οτι εχεις λιγες πιθανοτητες επιβιωσης λογω λιτρων.
Το πιθανοτερο ειναι να στεναχωρεθεις.
Παράθεση:
Εχω ενα ενυδρειο το οποιο εχει μηχανικο καθαρισμο (ενα μπλε σφουγγάρι)
|
μια χαρα
Παράθεση:
χημικο καθαρισμο (ενεργο ανθρακας και ενα μπλε σφουγγαρι)
|
βγαλε τον ανθρακα τωρα και βαλε κιαλλο σφουγγαρι η μη βαζεις τιποτε
Παράθεση:
τελος ενα τριτο σταδιο με βιολογικο καθαρισμο με ενα ασπρο στρογγυλο σφουγγαρι το οποιο γυριζει απο την ροη του νερου.
|
πολυ ωραια. Ολα τα αφουγγαρια κανουν και βιολογικο και μηχανικο καθαρισμο.
Παράθεση:
Στο ενυδρειο εχω 3 φυτα, το ενα ειναι φύκι, τουλάχιστον έτσι μοιάζει μαζί με πετραδάκια που είναι για φυτά. Τελος υπαρχει ενας θερμοστάτης και τον εχω ρυθμίσει στους 25oc.
|
αψογα
Παράθεση:
Μετρησεις δεν εχω παρει ακομα, δεν εχω ακόμα μετρητές. Το στρώσιμο που εγινε ειναι να ειναι το ενυδρειο χωρις ψαρια για μια εβδομαδα και μετα εβαλα κατι βακτηρια που αγόρασα και το άφησα 24ωρες πριν βάλω ψάρια. Ετσι έγραφαν οι οδηγιες.
|
Λοιπον εδω αρχιζει σοβαρο προβλημα που πρεπει να το λυσεις .
Αν κανεις μετρησεις αυτο που θα μετρησεις θα ειναι δηλητηρια του αζωτου τα οποια σκοτωνουν ψαρια.
Για να αποφυγεις τα δηλητηρια του αζωτου πρεπει να κανεις αυτο που λεμε "στρωσιμο ενυδρειου" . Θα πρεπει να βρεις καποια νηματα εδω μεσα που μιλανε για στρωσιμο και να τα διαβασεις με προσοχη.
Το θεωρω απιθανο να εχεις πετυχει στρωσιμο στην τυχη ετσι οπως το λες (δεν γινεται).
Οταν βεβαιωθεις οτι "εστρωσες" ματα βαζεις το πρωτο ψαρι αλλιως θα φταις εσυ τωρα που στο ειπαμε.
Το στρωσιμο ειναι μια διαδικασια η οποια μπορει να σου παρει πανω απο βδομαδα. Βασικα το ενυδρειο ολο μαζι σαν συστημα "στρωνει" και μετα απο χρονια, με την λειτουργεια του.
Στρωσιμο εννοουμε την ικανοτητα του ενυδρειου να καταναλωνει συγκεκριμενες ενωσεις του αζωτου πριν αυτες δηλητηριασουν τα ψαρια.
Παράθεση:
Το βιολογικο υγρο που εβαλα (bio nitrivec) καθες πότε πρέπει να το βάζω ;
|
μην ασχολησαι, ξεχνα το
Παράθεση:
Εχω και ενα black water extraxt, κανει για τα guppies ;
|
μην ασχολησαι (και αντιθετο ειναι στην χρηση που το θες, και ανατρεπει τις απαραιτητες σταθερες συνθηκες, και τελικα το καλο που κανει ειναι τριχες αυτη τη στιγμη)
Παράθεση:
Υπάρχει κανένα πρόβλημα με το φίλτρο που εχει χημικό καθαρισμό ;
|
ναι βγαλε τον ανθρακα
Παράθεση:
Τελος πείτε μου οτι άλλο πρέπει να προσέξω.
|
πρεπει να στρωσεις το νερο σου και να αποφασισεις συνειδητα αν μπορεις να εχεις ψαρια σε 25 λιτρα.
Μπορει καποιοι απο πετ σοπ ή φιλοι σου να σου περασαν την αποψη οτι τα ψαρια ψωφουν και μετα αγοραζουμε αλλα. Δεν ειναι ετσι. Τα ψαρια τα κραταμε πολλα χρονια.