Το Ick έχει τρία στάδια ζωής τα οποία πρέπει να κατανοήσουμε ώστε να το διαγνώσουμε και να το γιατρέψουμε σωστά.
1) Όταν το παράσιτο είναι ορατό με γυμνό μάτι είναι σχεδόν πλήρως αναπτυγμένο, έχει θάφτει και ανακατευτεί με την επιδερμίδα του ψαριού και είναι προστατευμένο από τα χημικά (φάρμακα). Τρέφετε από τα σωματικά υγρά του ψαριού για αρκετές μέρες και έχει διογκωθεί πάρα πολύ σε σχέση με το αρχικό του μέγεθος. Σε συνηθισμένες θερμοκρασίες ενυδρείου 23,89C (75F) με 80F αυτή η διαδικασία ανάπτυξης διαρκεί μερικές μέρες, και τελικά η πλήρες αναπτυγμένη κύστη πέφτει από το ψαρί.
2) Σε αυτήν την φάση μπορεί να κολυμπήσει για αρκετές ώρες πριν εγκατασταθεί στο υπόστρωμα, ή σε ένα φυτό, ή σε κάποια επιφάνεια. Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης το ick είναι ευαίσθητο στα χημικά και η θεραπείες θα είναι αποτελεσματικές. Όταν προσκολληθεί ξεκινά την διαδικασία αναπαραγωγής του. Περιβάλλει τον εαυτό του με μία κύστη και ξεκινά με γρήγορους ρυθμούς να διαιρείται. Σε αυτό το σημείο είναι προστατευμένο από τα χημικά (φάρμακα). Σε μερικές μέρες εκατοντάδες νέοι οργανισμοί ορμούν έξω από την κύστη και ψάχνουν για έναν ξενιστή.
3) Αυτά αναφέρονται ως σμήνος και πρέπει να βρουν ξενιστή σε λίγες μέρες αλλιώς θα πεθάνουν. (για αυτόν τον λόγο ξέρουμε ότι ακόμα και ένα ενυδρείο πολύ βαριά μολυσμένο θα είναι καθαρό από Ick για νέα ψάρια μέσα σε μια με δυο εβδομάδες εάν δεν υπάρχει ούτε ένα ψάρι μέσα. Τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά σε αυτήν την φάση. Εάν όμως βρει ξενιστή και θαφτεί μέσα στο δέρμα του τότε ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή. Δύστυχος σε κάθε νέο κύκλο οι αριθμοί των μικροοργανισμών αυξάνονται δραματικά.
δεν ξέρω αλλα απο οτι εχω διαβασει και αυτο γιατι την πατησα ασχημα τ
πρεπει να κανεις θεραπεια ακομα και μετα που φευγουν τα συμπτώματα αλλιως δεν εχεις κανει τιποτα και βοηθας το ιck να αποκτησει ανοσια επισης πολλα φαρμακα λενε να μην κανεις αλλαγη νερου δεν ξερω για το φαρμακο του φιλου.
και παλι να τονισω οτι δεν ξερω πολλα μαθαινω μονο απο αυτα που εχω ζησει και ισως ειμαι επηρεασμένος και τα βλεπω ολα ick
|