Φίλε μου το πρόβλημα δεν φαίνεται και πολύ σοβαρό και συνήθως αυτά τα ψάρια αν τους δώσουμε σωστές συνθήκες το ξεπερνούν εύκολα.
Προσπαθούμε πάντα να αποφύγουμε δραστικά φάρμακα,βελτιώνουμε τις συνθήκες του νερού και την ποιότητα της τροφής,απομακρύνουμε στρεσσογόνους παράγοντες.
Η μορφή των κοπράνων πιθανότατα δείχνει δυσκοιλιότητα(ή πρόβλημα του πεπτικού)και ίσως να προέρχεται απο κακή διατροφή.Όπως είπε ο Χάρης,τάισμα μόνο με σπιρουλίνα για μια βδομάδα(κάποιοι δίνουν και ελαφρώς βρασμένο και αποφλοιωμένο αρακά)και στη συνέχεια μεγαλύτερη ποικιλία ποιοτικών τροφών 2 φορές την ημέρα απο μικρή ποσότητα(1 μέρα νηστεία την εβδομάδα).
Η χρήση ενυδρειακού αλατιού(προτιμώ της API)γίνεται για θεραπεία κυρίως απο εξωπαράσιτα και ελαφρές βακτηριακές μολύνσεις και μύκητες,θολά μάτια,dropsy κλπ και σαν πρόληψη(εγώ βάζω σε κάθε αλλαγή νερού 1γρ/λίτρο περ.).
Στην περίπτωση σου θα έκανα μια θεραπεία (5γρ./λίτρο)με αλάτι μαζί με αλλαγή 40% τουλ. του νερού.Αν δεν είχε αποτελέσματα θα χρησιμοποιούσα άλλα φάρμακα

το Melafix{για βακτήρια}σε συνδυασμό με το Pimafix{για μύκητες}φέρνουν αποτέλεσμα και το βασικό δεν βλάπτουν την βιολογία μας).
Αυτό που αγόρασες δεν το ξέρω.
Πρέπει να κάνεις τις αλλαγές νερού εβδομαδιαίες και 30%των λίτρων σου και να αυξήσεις την ανατάραξη της επιφάνειας.
Καλή επιτυχία