Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από cpapakon
Διάβασα σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με γκάπυ ότι αυτό το "fin clamping" όπως το αποκαλούν είναι αποτέλεσμα συγκέντρωσης αμμωνίας ή απότομης μεταβολής του ΡΗ που σύμφωνα με τα τεστ της ΑΡΙ δεν έχει/είχε το ενυδρείο. Τι να πω ελπίζω να μην κολλήσουν τα άλλα.
|
Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με γκάπυ εδώ και λίγες ημέρες ... η ουρά του έχει μαζευτεί, πλέον με το ζόρι κολυμπάει και από χτες σταμάτησε να τρώει ... όλα ξεκίνησαν μια-δυο ημέρες αφότου πρόσθεσα diy μπουκάλα co2 (χωρίς controller, μιλάω για μπουκάλι 1.5λτ, νερό, ζάχαρη, μαγυά, τεφλόν, σωληνάκι στην είσοδο του φίλτρου, αυτά) ... το ph έπεσε αισθητά (είναι περίπου 7 τώρα). Με την απότομη αλλαγή το σκότωσα το ψαράκι ? Να φοβάμαι και για τα υπόλοιπα (έχω άλλα 6 γκάπυ σε 60λτ τα οποία συμπεριφέρονται κανονικά προς το παρών) ? Ίσως πάλι να φταίει πως δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στο νερό (έχω μειώσει την ανατάραξη κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην χάνω co2, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό) ... δεν μπορώ να μετρήσω co2 ή o2 ... οι υπόλοιπες μετρήσεις μου είναι εντάξει αλλά τη δευτέρα θα πάω και ένα ποτηράκι νερό σε φίλο για επαλήθευση.
Από μια σύντομη αναζήτηση στο google δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, διαβάζω για στρες, για ποιότητα νερού, για απότομες αλλαγές και πάει λέγοντας ... το ίδιο και για θεραπείες ... πρέπει να το ψάξω και άλλο ...
Είμαι περίεργος να δω τι πατάτα έκανα πάλι