Θέμα: Τι είναι;
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 24-12-09, 12:25
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Θα πρεπει να διορθωσεις και να τσεκαρεις καποια πραγματα.
Κατ αρχην να μετρησεις τα ΡΟ4 γιατι μια αιτια εμφανισης της αλγης αυτης ειναι η περισσεια φοσφωρικων.
Επειτα αν ο λαμπτηρας σου ειναι Τ8 θα πρεπει να τον αλλαζεις καθε 6 μηνες. Αν ειναι Τ5 καθε 12 μηνες.Διαφορετικα πεφτει η αποδοση τους και βγαζουν "αρρωστο" φως. Προτιμησε αποχρωση στο ροζ (fluora,grolux κλπ).
Αυξησε την εβδομαδιαια αλλαγη σε 40%. Τα φυτα σου παρουσιαζουν εμφανη ελλειψη σιδηρου και καλιου. Σου προτεινω να παρεις 2 ακομα υγρα λιπασματα, ενα που να περιεχει μονο Καλιο (seachem potassium) και ενα μονο σιδηρο ( sechem iron).
Προσαρμοσε την λιπανση σου σε δοσεις 2 φορες την εβδομαδα και ριχνε ελαχιστη ποσοτητα ...λιγοτερο απο το μισο της συνιστωμενης δοσης.Με το λιγοστο φως που εχεις δεν χρειαζεσαι ποσοτητα, απλως να ειναι τα στοιχεια παροντα.
Αν ταιζεις πολυ , μειωσε την τροφη και κοιτα να μην μενει και σαπιζει.

Το παιχνιδι για τα κιτρινα παλια φυλλα εχει χαθει οποτε μπορεις να τα κοψεις και να τα αφαιρεσεις. Επισης βγαλε τις ανουμπιες και απομακρυνε ολη την αλγη απο τα φυλλα τους. Κανε το ιδιο οπου μπορεις και γενικα μην την αφηνεις γιατι η bba μπορει να εξαπλωθει ακομα περισσοτερο. Απο τις πετρες και τα ξυλα μπορεις να την βγαλεις (αφου τα βγαλεις απο το νερο) με οξυζενε ή με ζεματισμα.

Κανονικα με τοσο λιγο φωτισμο και σε παλιο ενυδρειο, δεν θα επρεπε να εχεις αλγες.
Ο "γλυφτης" ποιο ειδος ειναι;
Στην θεση σου θα δοκιμαζα και το excel,οχι ομως σε υπερδοσολογια λογω των γαριδων. Ακομα και ενα diy CO2 θα βοηθουσε με την bba μιας και το Co2 ειναι ο εχθρος της αλγης αυτης.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01614 seconds with 10 queries