Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
Θαναση λιγο αχταρμα πας να το κανεις φοβαμαι.
Προβλημα πρωτο: Τα C. frontosa ειναι θηρευτες που θελουν καθαρη πρωτεινη, τα N. stappersi τρεφονται με μικρα ασπονδυλα, και τα Petrochromis βοσκουν αλγη στις πετρες - τα τελευταια αργα η γρηγορα θα εχουν προβλημα τρωγοντας τις τροφες των αλλων.
Προβλημα δευτερο: Μπροστα στα Petrochromis, ακομα και τα Tropheus ειναι αρνακια. Ειναι παρα πολυ επιθετικα και γενικως, και ακομα περισσοτερο σε ατομα του ειδους τους - μεχρι να επιτευχθει καποια ισορροπημενη σειρα κυριαρχιας που να τα ικανοποιει, θα γινουν παρα πολλες μαχες με θυματα - ποσα εχεις παρει και σε τι ηλικια?
|
καλημερα!!! σε ευχαριστω που παρεμβενεις!!!
τα μικρα τα stappersi δωθηκαν γιατι δεν ηθελα να γινουν τροφη.... οπως ισως γινοταν αν τα αφηνα.... αν και δεν ειχαν προβλημα για λιγο που τα αφησα....
αυτη την στιγμη μεσα στο ενυδρειο εχω 4 frontosa ( εδωσα τα 2 ) απο τα οποια οσο μπορω να καταλαβω απο το καρουμπαλο εχω 1 ασρενικο και 3 θηλυκα!!
απο τα petrochromis εχω 3 και ειναι μικρα ακομα....( 5-8 εκατοστα)
αυτη την στιγμη ειναι σε στο μικρο μου ενυδρειο 360λιτρα και σε κανα μηνα θα εχω ετοιμασει το 1500αρι αν ολα πανε καλα...
για τις τροφες που λες το ξερω οτι δεν εχουν ιδιες διατροφικες συνηθειες αλλα νομιζω οτι σε ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο φτιαχνωντας το βιοτοπικο οσο μπορω δεν θα εχω προβλημα....
αν φτιαξουν τις περιοχες τους θα μπορω να ταιζω αναλογα ( θα προσπαθησω)
πες μου κατι σαν διατροφικες συνηθειες οταν ζουν στην λιμνη δεν επιλεγουν μονα τους τι θα φανε??
εκει πως γινετε??
ρωταω πραγματκα απο περιεργια....
αν δηλαδη σε 1500 λιτρα νερο με μηκος 2.5 μετρα δεν θα μπορω να κρατησω τις ισοροποιες και να επιλεγουν και εκεινα καπος τι θα φανε???
τα frontosa τα εχω λατρεψει αλλα και τα petrochromis ειναι φανταστικα....
δεν θα μπορεσω σε 2.5 μετρα ενυδρειο να φτιαξ ισσοροπια??
-------------------------
τολη βρηκα ενα αρθρο πιστευω αρκετα σοβαρο και θα ηθελα να το δεις...
και να μου πεις την αποψη σου...
γραφει και για την επιθετικοτητα οτι δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο λενε... αλλα και για την τροφη τους που γραφει και για σπιρουλινα και για γαριδακια...
δες σε παρακαλω οποτε μπορεις και πες μου την γνωμη σου....
γιατι αλλα διαβαζω κι εγω απο την μια , αλλα απο την αλλη....
ειχα διαβασει οτι τρωνε κυριος πρασσιναδα απο τα βραχια και θα τους την προσφερα με δυνατο φωτισμο στην μια πλευρα του ενυδρειου....
αλλα τωρα διαβαζω οτι τρωνε και αλλα...
οταν διαβασεις με ενδιαφερει η γνωμη σου..
σε ευχαριστω!!
http://www.cichlid-forum.com/article...mis_sp_red.php