Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stellaras7
OK φιλε μου σ' ευχαριστω παρα παλυ. Οι πληροφοριες σου ηταν πολυ κατατοπιστικες. Οτι αλλο χρειαστω θα σε ρωτησω!
-------------------------
Κατι αλλο....Οταν θα τα βγαλω απο την γεννηστρα (μολις δηλαδη εκκολαφθουν) οταν θα τα βγαλω για να τα πλυνω δεν θα ψωφησουν? Επισης μπορω απο την δευτερη μερα να ταιζω με αυγο?
|
Πάντα πάντα πάντα (είτε είναι για να ταΐσεις τα ψάρια είτε για να τα μεταφέρεις αλλού) τα ξεπλένεις με νερό τις βρύσης. Το αυγό τους που σπάει για να βγούνε έχει ουσίες που δεν πρέπει να μεταφερθούν.
Όχι, δεν ψοφάνε max 2' ξέπλυμα το αντέχουν (αυτό είναι το max που έχω κάνει εγώ, δεν έχω χρονομετρήσει πόσο θέλουν για να ψοφήσουν, δεν υπάρχει λόγος, αλλά κανά 45'' είναι καλά). Δεν θα ανοίξεις την βρύση τέρμα, με απαλή ροή. Πρέπει να έχεις καλή απόχη (ειδική για αρτέμια) για να μην τα βλέπεις να γλιστράνε από την απόχη με το ξέβγαλμα. (Επίσης, υπάρχουν απόχες για αρτέμια που πιάνουν τα μεγάλα και ο γόνος περνάει από μέσα, εγώ με τέτοια έπιανα τα μεγαλωμένα για να τα δώσω στα ψάρια).
Τάισμα θέλουν 12 ώρες μετά που θα έχουν εκκολαφθεί, τότε έχουν καταναλώσει τη δική τους τροφή και αναζητούν. Επειδή στην αρχή είναι μικροσκοπικά και δεν έχουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας, καλό είναι να μην τα αφήσεις νυστικά. Ρίξε την τροφή ας πούμε στις 10 ώρες.
Με κρόκο δεν έχω ταΐσει τόσο νωρίς, πιστεύω ότι θα το δεχθούν σαν φαγητό (κανονικά τρώνε άλγες αλλά σε χαμηλό οξυγόνο δέχονται και τις άλλες τροφές). Θέλει προσοχή το αυγό γιατί εάν μείνει μέσα στο νερό δεν θα μπορείς να μείνεις εσύ μέσα στο δωμάτιο (από την βρώμα).
Προτείνω να ξεκινήσεις με άλγες, μέχρι να δεις πόσο πρέπει να ταίζεις το δικό σου σύστημα και μετά να πας σε πιο προχωρημένες τεχνικές.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost
7. Γενικές πληροφορίες: τα αρτέμια αρχίζουν να τρώνε περίπου 12 ώρες μετά την εκκόλαψη. Για να ενηλικιωθούν θέλουν περίπου 8 ημέρες, σε ιδανικές συνθήκες θα ζήσουν 3 μήνες, η θηλυκιά δίνει περίπου 75 μικρά αρτέμια την ημέρα, το χρώμα τους μπορεί να είναι αμυδρό ροζ ή κίτρινο ή πράσινο (αν τρώνε πολύ άλγη), όσο πιο μικρά τα είναι τόσο πιο πολλές πρωτεΐνες έχουν , όσο μεγαλώνουν χάνουν πρωτεΐνες και έχουν περισσότερο λίπος (αλλάζει η ποιότητα δηλαδή της τροφής των ψαριών σου).
Ελπίζω να βοήθησα, ότι ξέχασα με ρωτάς.
|
Έγραφα από μνήμη και τα έγραψα ανάποδα (τσέκαρα τα δευτέρια μου).
Μικρά έχουν λίπος 23% που όταν μεγαλώσουν πέφτει στο 16% ,ενώ οι πρωτείνες στα μικρά είναι 45% που όταν μεγαλώσουν πάνε 63
%.