Θέμα: Pearling......?
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 09-12-09, 17:49
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-08-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.678
Προεπιλογή

Είσαι στα 0,5W/liter + ανακλαστήρες. Κι εγώ τόσο έχω - είναι ικανό να δημιουργήσει pearling, αν τα φυτά σου αναπτύσονται καλά.

Οι 60 φυσαλίδες/λεπτό μπορεί να είναι λίγες. Τι ΚΗ έχεις; Μέτρα το, και δες πόσα ppm CO2 αντιστοιχεί με βάση το KH/Ph σου.

Δοκίμασε να τοποθετήσεις τον διαχυτήρα σου ώστε οι φυσαλίδες να χτυπιούνται από το ρεύμα που δημιουργεί η έξοδος του φιλτρου σου, και να παρασύρονται, για καλύτερη διάχυση.

Ένας τρόπος να δεις πόσο καλή είναι η διάχυσή σου, είναι να κοιτάξεις το μέγεθος της φυσαλίδας που φεύγει από το διαχυτήρα και να το συγκρίνεις με το μέγεθός της πριν σκάσει στην επιφάνεια. Αν δεν κάνω λάθος, αν η φυσαλίδα σου μικραίνει στο 1/4 του αρχικού της μεγέθους έχεις διάχυση πάνω από 90% (βαριέμαι να ψάξω τώρα τον τύπο για τον όγκο σφαίρας, για να σου πω ακριβώς...)

Επίσης για να γίνει pearling πρέπει να μη μπορεί να διαλυθεί άμεσα το οξυγόνο στο νερό - να είναι κορεσμένο το νερό δηλαδή. Αν έχεις λίγη φυτομάζα ή πολλά ψάρια, αυτό μπορεί να μη γίνεται, ακόμη και αν τα φυτά σου μεγαλώνουν με καλό ρυθμό. Αν όχι, τότε ψάξε μήπως λείπει κάποιο λίπασμα/ιχνοστοιχείο.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01359 seconds with 10 queries