Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 06-12-09, 10:12
peterv Ο χρήστης peterv δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 07-08-2009
Περιοχή: Αθήνα Περιστέρι
Μηνύματα: 24
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων

για ενυδρείο μέχρι 130 λίτρα: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1893
Αυτό έβαλα και εγώ σε ανάλογο ενυδρείο (60λίτρων).

Το παλιό μου φίλτρο (480lt/h) που είχε ένα δοχείο με μικρές τρύπες και μέσα του το μπλέ σφουγγάρι, αναγκαζόμουν κάθε 15 μέρες να ξεβγάζω το σφουγγάρι (με το νερό του ενυδρείου πάντα) με συνέπειες να μειώνω την βιολογία του σφουγγαριού (Ταίζω και πολύ!!) . Το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα περισσότερο βρώμικο ενυδρείο με αυξομειώσεις στην βιολογία του σε κάθε καθαρισμό.

Το παραπάνω νέο μου φίλτρο είναι πιο δυνατό φτάνει μέχρι 580 lt/h (δεν θέλω να το κάνω πλυντήριο το ενυδρείο) με διακοπτακι μειώνεις την ροή του νερού όσο θέλεις . Επίσης στην θέση που έχει για το μπλέ σφουγγαράκι έβαλα substrac Pro. Ενώ από κάτω έχει άλλες δύο θέσεις ανεξάρτητες με άσπρο σφουγγάρι που πιάνει και αυτό βιολογία αλλά και βρωμιές.

Δουλεύει πολύ καλά με τα άσπρα σφουγγάρια να τραβούν την πολύ βρώμα και να καθαρίζονται εύκολα και ανεξάρτητα, μια το ένα μια το άλλο χωρίς να πειράζω το δοχείο με το βιολογικό υλικό. Ετσι πάντα μένει βιολογία στο ενυδρείο χωρίς να την μειώνω δραματικά με το καθάρισμα όπως έκανα παλιά.

Αποτέλεσμα : καθαρότερο ενυδρείο με πιο σταθερές τιμές στο νερό.

Έχω την αίσθηση βέβαια ότι ένα εξωτερικό φίλτρο θα ήταν ακόμα πιο καλό με πιθανόν πιο πολλές δυνατότητες, αλλά σε εμένα δεν μπορούσε να μπει λόγο χώρου. Οπότε αναγκαστικά επέλεξα την λύση εσωτερικού φίλτρου.

Ελπίζω να βοήθησα .
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01471 seconds with 10 queries