Δεν ξέρω φίλε αν το πρόσεξες, αλλά μέσα στις 17 απαντήσεις που πήρες 8 φορές σου επανέλαβαν την λέξη "διάβασε" ! Από ότι φαίνεται όμως δεν έχεις σκοπό να το κάνεις! Κοίταξε να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των ζωντανών που κρατάς στο ενυδρείο σου και μην σε απασχολούν από τώρα οι γέννες. Σε αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο πως τα μικρά θα τα χάσεις και ας "δείχνουν καλά". Αν κολυμπούν δεν σημαίνει πως είναι και καλά!
Μην ψάχνεις τις αιτίες στις τροφές και τσιμπημένες ουρές, η αιτία που χάνεις τα ψάρια σου είναι πως δεν ενδιαφέρεσαι να τους παρέχεις σωστές συνθήκες. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα ψαράκια σου "καίγονται" και βασανίζονται από την αμμωνία.
Όταν προσθέτεις κάτι στο νερό του ενυδρείο σου ("μπλε" αντιβιοτικό, αντι-αμμωνία, General Aid) πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις και να το κάνεις σωστά. Μην περιμένεις να κάνουν τίποτα τα φάρμακα αν δεν βελτιώσεις την ποιότητα του νερού.
Συγνώμη αν φαίνομαι λίγο επιθετικός. Δεν έχω καμιά τέτοια πρόθεση αλλά ο γραπτός λόγος είναι κάπως παράξενος.
Αυτό που τελικά θα σου πρότεινα είναι να μην αγοράσεις κανένα νέο ψάρι, να διαβάσεις τα
υπομνήματα και να ρωτήσεις εδώ όποιες απορίες έχεις.
Διαφορετικά όχι μόνο θα σε βλέπουν οι ιδιοκτήτες των πετ σοπ και θα τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά τους, αλλά και εσύ θα απογοητευτείς σύντομα από τις πολλές απώλειες και τα προβλήματα.
Καλή συνέχεια. Πάντα φιλικά....