Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-11-09, 20:04
Το avatar του χρήστη neos
neos Ο χρήστης neos δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Καλησπέρα κι από μένα

Σχετικά με τις διορθωτικές κινήσεις που σχεδιάζεις θα σε συμβούλευα τα εξής:
Με το φως καλύτερα να μη το παρακάνεις. Με άλλη μια λάμπα όπως αυτή που έχεις, φτάνεις σχεδόν το μισό βατ ανά λίτρο ενώ με 2Χ24 βατ ξεπερνάς αυτή την αναλογία που θεωρείται ικανοποιητική για χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο. Με 3 λάμπες νομίζω ότι αυξάνεις υπερβολικά το φωτισμό με αποτέλεσμα αντίστοιχες απαιτήσεις σε λίπανση και διοξείδιο.
Με τα φυτά που έχεις δε χρειάζεσαι καθόλου υγρό λίπασμα. Με 2-3 ταμπλέτες κάθε 3-4 μήνες νομίζω ότι υπερκαλύπτεις τις ανάγκες των φυτών σου.
Όσο για την ιχθυοφόρτιση, θα ήταν λάθος νομίζω να δώσεις λίγα από όλα τα είδη που έχεις. Όλα σχεδόν τα είδη που έχεις είναι κοπαδόψαρα και θα ήταν καλό να διατηρούνται σε ομάδας 10-12 ατόμων. Εγώ θα πρότεινα να κρατήσεις ένα κοπαδάκι για μεσαίο-ανώτερο επίπεδο και μια ομάδα βυθόψαρα.
Τέλος, με βάση τις επιλογές που έχεις κάνει στα ψάρια, ίσως θα πρέπει ν αρχίσεις διάβασμα για τρόπους σταδιακού και ελαφρού μαλακώματος του νερού σου...
Επειδή κι εγώ δεν είμαι κανένας έμπειρος, αν κάπου κάνω λάθος ή υπερβάλλω ας με διορθώσει κάποιος εμπειρότερος...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01406 seconds with 10 queries