Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harmiller
να ειναι με σκαλαρια που ετσι κι αλλιως μου αρεσαν ως ψαρια απο την πρωτη φορα που τα ειδα.θα σου προτεινα να ξεκινησεις με αυτο που σου αρεσει περισσοτερο...αρκει να σεβαστεις τις απαιτησεις τους...
Θελω να ρωτησω τα εξης. Στο rio 180LT 101χ41x50 ποσα σκαλαρια μπορω να βαλω? επειδη τα λιτρα δεν ειναι παρα πολλα θα σου προτεινα να βαλεις ζευγαρι. μπορεις να ξεκινησεις με μια 5αδα και να περιμενεις να σχηματιστει το ζευγαρι....μετα κρατησε το και δωσε τα υπολοιπα... Αν βαλω τον μεγιστο αριθμο ψαριων που θα μου πειτε αυτο σημαινει οτι δεν μπορω να βαλω αργοτερα και αλλο ειδος ψαριου ή θα μεινω μονο με τα σκαλαρια? με ενα ζευγαρι σκαλαρια μπορεις να βαλεις και καμια 10αρια σμηνοψαρα.
Το Ph του νερου της βρυσης μου ειναι περιπου στο 7,8. Η μετρηση με υγρο τεστ της API. Ποσο προβλημα ειναι αυτο για σκαλαρια? μη τα ταλαιπωρησεις. αν σου αρεσουν σαν ειδος δωσε τους μαλακο και οξινο νερο απο ΑΟ...εναλλακτικα χρησιμοποιησε τυρφη. παντως ειναι κριμα να τα κρατησεις σε σκληρο και αλκαλικο νερο.Με ποιο τροπο θα το ριξω? (διαβασα οτι μαλλον χρειαζομαι πιο μαλακο νερο).συσκευη αντιστροφης οσμωσης ή χρηση τυρφης. μπορεις και να αγοραζεις απιονισμενο αλλα δε σε συμφερει και θα ειναι και πολυ κουραστικο σε τοσα λιτρα...
Απ' οτι διαβασα χρειαζομαι καποια φυτα. δε τα χρειαζεσαι. καλο κανουν σιγουρα. και αν σου αρεσουν οκ. αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο. Ειναι υποχρεωτικο να χρησιμοποιησω υποστρωμα φυτων και αν ναι ποσο πρεπει να παρω?αν δε κανεις hifh-tech φυτεμενο δε χρειαζεσαι υποστρωμα Οσο για τη διακοσμηση ποσα και τι ειδους φυτα θα προτεινατε?οποιαδηποτε ευκολα φυτα. αν θελεις μενεις σε εχινοδωρους, βελισνερια, πιστια και μερικα ακομη φυτα λατινικης αμερικης για να δωσεις βιοτοπικο χαρακτηρα. μπορεις και χωρις φυτα με πολλα ξυλα (ή και φυλλα..) Ξυλο ενα μεγαλο ή παραπανω? πειραζει που εχω ψιλη αμμο ή πρεπει να παρω χαλικι?
|
δε πειραζει η ψιλη αμμος...καλυτερα μαλιστα...απλα να μην ειναι ασβεστολιθικη και ανεβαζει σκληροτητες...
πολλες απο τις ερωτησεις σου εχουν ηδη απαντηθει εδω μεσα...η "αναζητηση" ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο.