Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 12-11-09, 21:52
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 30-10-2006
Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Μηνύματα: 211
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Σαν ταξη μεγεθους, μια Τ5 υψηλης αποδοσης (πηγη Philips SILHOUETTE™ T5 Fluorescent Lamps featuring ALTO® Lamp Technology) στα 35W παραγει φωτεινη ροη 3650 lm οταν ειναι καινουργια. Μια μεση T8 λυχνια αποδιδει 40-50lm/W που σημαινει οτι μια 18W T8 παραγει 18*50 = 900lm.
Εδω ομως υπαρχει ενα θεμα : Τα Lumens σε μια λυχνια ειναι η συνολικη φωτεινη ροη που εκπεμπεται προς ολες τις κατευθυνσεις. Στην περιπτωση της T5 εκπεμπεται περιμετρικα και ετσι πολυ λιγοτερο απο το 50% της ροης αυτης φωτιζει τον χωρο που μας ενδιαφερει. Ακομα και με τον καλυτερο ανακλαστηρα ενα μεγαλο μερος της φωτεινης ενεργειας χανεται, πραγμα που δεν συμβαινει στα LED λογω της κατευθυντικοτητας που διαθετουν. Αρα τα μεγεθη δεν ειναι ακριβως συγκρισιμα.
Σχετικα με την στεγανοτητα της κατασκευης : απολυτη στεγανοποιηση δεν μπορει να υπαρξει.Ακομη και παρομοιες πολυ ακριβες κατασκευες οπως τα φωτιστικα της Vitrea (για ενα φωτιστικο του ενος μετρου ζητανε 1200Ε!!) δεν εχουν καμμια προστασια. Θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει γιατι οι τασεις ειναι χαμηλες.Αυτο που μπορει να γινει για την προστασια των κολλησεων απο την οξειδωση (το υπολοιπο PCB εχει Solder mask) ειναι να περαστει με ενα σπρευ ειδικου πλαστικου για τυπωμενα κυκλωματα αφου προηγουμενα εχουν καλυφθει οι φακοι των LED. Αυτο αν γινει προσεκτικα θα προστατεψει το κυκλωμα για παρα πολλα χρονια. Εννοειται βεβεια οτι δεν θα το βουτηξεις μεσα .. Επειδη ειχες κανει την ιδια ερωτηση και για την κατασκευη του moonlight εκει υπαρχει πιο απλη λυση. Θα μπει η πλακετα μεσα σε ενα κουτακι και στη συνεχεια θα γεμισει με εποξειδικη ρητινη.Χρησιμοποιω ρητινη 353 με καταλυτη i74. Ετσι φτιαχνεις ενα στεγανο τουβλακι που μπορεις να το ριξεις και μεσα...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01524 seconds with 10 queries