Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimz
Χτές το βράδυ πήρα ένα 4λιτρο μπουκάλι νερό για σίδερο, έριξα μέσα και 1,2ml aquatan για καλό και για κακό.
Το νερό σήμερα έχει σχεδόν ξεθολώσει, το pH Alert που έχω λέει 7.4 και οι φουσκάλες στο νερό πολλαπλασιάζονται...
|
Αχ... δεν ακούς... αντιχλώριο σε νερό για σίδερο --> πήγε τζάμπα το αντιχλώριο (κακό δεν έκανες πάντως).
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimz
Την Καλημέρα μου σε όλους.... Μόλις πριν λίγο έριξα μια ματιά στο "αυτοκόλλητο" τεστ της Seachem που έχω μέσα στο ενυδρείο και είδα ότι αλλάξε χρώμα σε "Safe" όπως λέει από πλευράς αμμωνίας. Παρακάτω τα τεστ από το API Master Kit...
Το τεστ Αμμωνίας είναι μεταξύ 1.0-0.50, το NO2 κάπου στο 5.0 και το NO3 στο 5.0 και αυτό.
1. Άρα θεωρητικά να περιμένω 1-2 μέρες ακόμα;
2. Μου έχουνε μείνει βακτήρια της API StressZyme+ που είναι προγραμματισμένα στις 14/11 να βάλω άλλα 8ml, τα αφήνω στην άκρη αυτά;
|
Το αυτοκόλητο σου δείχνει Safe μάλλον γιατι το Ph σου είναι αρκετά χαμηλό, ώστε το αμμώνιο δε μετατρέπεται σε τοξική αμμωνία, αλλά πάλι δεν είναι καλή ένδειξη - θέλεις ΝΗ3/ΝΗ4=0, όπως και ΝΟ2=0, που θα γίνει σε λίγο καιρό.
Τα βακτήρια - έχει χιλιοειπωθεί - δε φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι κάνεις κακό με το να τα ρίξεις, απλά μην περιμένεις τίποτα.
-------------------------
Το ρεζουμέ της υπόθεσης, είναι ότι σιγά σιγά στρώνεται το ενυδρείο σου.
Αφού εμφανίστηκαν Νο2 είσαι σε καλό δρόμο.
Συνέχισε να διατηρείς την αμμωνία σου σε ένα επίπεδο 3-5mg/L, και σε κάποια στιγμή θα δεις ότι μηδενίζεται και η αμμωνία και τα ΝΟ2, οπότε είσαι έτοιμος (μετά από μια καλή αλλαγή νερού).
Ενδεικτικά, από τη μέρα που βλέπεις ότι ανεβαίνουν τα ΝΟ2, μπορεί να περάσουν γύρω στις 3 βδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο.