Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις επισημάνσεις / παρατηρήσεις.
Με την καρδιά πέτρα θα δώ τι θα αποχωριστώ τελικά και τί θα κρατήσω....
Εβαλα όπως μου είπατε - αντι-αμμωνία γιατί μάλλον απαυτό έχασα χρυσόψαρα. Πρίν 4 μέρες έχασα και 2 guppy (1 αρσενικό και 1 θυληκό). Την προηγούμενη μέρα παρατήρησα πως από τις ουρές τους "έλειπαν" κομμάτια και φαντάστηκα πως κάποιο άλλο ψάρι τις "τσίμπησε". Την επομένη όμως βρήκα το θυληκό νεκρό και το αρσενικό να "ψυχοραγεί" στον πάτο. Το απομόνωσα σε μια μικρή γυάλα αλλά σε 1 ώρα ξεψύχησε κι αυτό .....
Να πώ όμως και τα χαρούμενα νέα μου:
Εχθές απέκτησα την πρώτη γέννα guppy όταν γύρισα στο σπίτι από επίσκεψη και βρήκα 1 μικροσκοπικό guppy να κολυμπάει ανάμεσα στα χαλικάκια του ενυδρείου μου!
Πήρα την guppy-μαμά και το μικρό και τα έβαλα στη γεννήστρα (μου έβγαλε την πίστη το μικρό για να το πιάσω - με κουτάλα του φαγητού / δεν γινόταν αλλιώς -

)
Μου έκανε άλλο 1 μικρό στην γεννήστρα και πιό αργά το βράδι κοιτώντας καλύτερα βρήκα άλλο 1 στον πάτο του ενυδρείου ανάμεσα στα χαλικάκια (αυτό το άτιμο έκανα 1 ώρα να το πιάσω και να το βάλω στην γεννήστρα!!)
(Φαντάζομαι πως σίγουρα κάποια μικρά τα έφαγαν τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου μου εχθές μιάς και λείπαμε όλοι από το σπίτι).
Ερώτηση:
υπάρχει κάποιος "αλάνθαστος" τρόπος να καταλάβεις πως μια guppy-μαμά πρόκειται να γεννήσει σήμερα ή αύριο; Η δική μου ήταν "φουσκωμένη" εδώ και πολύ καιρό (3 εβδομάδες τουλάχιστον).
Η κοιλιά της μαμάς-guppy είναι "φουσκωμένη" ακόμη αλλά δεν έκανε άλλα μικρά από χθές, οπότε την έβγαλα από την γεννήστρα και άφησα μέσα μόνο τα μικρά. Έκανα καλά ή πρέπει να περιμένω κι άλλο μήπως γεννήσει κι άλλα;
Αυτά από μένα
φιλικά
rainmaker
-------------------------
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :
Σήμερα 9/11/09 22:00 το βραδάκι (2 μέρες μετά τα πρώτα 3 μωρά) η Gupp-ίνα συνεχίζει να γεννάει!
Μου "έσπειρε" 5 μωρά στο ενυδρείο ανάμεσα στα βότσαλα (και με κούρασαν πολύ μέχρι να τα πιάσω και να τα βάλω στην γεννήστρα [η κουτάλα της γυναίκας μου έκανε πάλι το θαύμα της] ) και άλλα 3 σε ένα μικρό ενυδρείο που την έβαλα (μόνη της) για να συνεχίσει τη γέννα της σε άλλες 3 ώρες!
Είναι 01.25 το βράδυ και την αφήνω "χώρια".
Θα δούμε το πρωί τι έχει γίνει τελικά.
Θα σας κρατήσω ενήμερους σχετικά
Σύνολο 13 μωρά (γρουσουζιά?) ως τώρα... μάλλον θα κάνει κι άλλα αν κρίνω από την κοιλιά της και τα "πάνω-κάτω" που τρέχει σαν δαιμονισμένη κάθε τόσο.
Καληνύχτα
rainmaker
-------------------------
Καλημέρα (7:35 Τρίτη πρωί 10/11/2009)
άλλα 4 μικρά έκανε όλο το βράδι ( από τις 2:00 που την άφησα μέχρι το πρωί) και άλλα 2 μέχρι να πλύνω τα δόντια μου !
Σύνολο 19 μωρά-guppies !
Πρέπει να ανοίξω παιδικό σταθμό ! lol
Αυτά έως τώρα
rainmaker