Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-11-09, 20:02
pavlos2003 Ο χρήστης pavlos2003 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Elliniko-Attikis
Προεπιλογή

....Κανείς??....
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlos2003 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα ήθελα να κάνω ακόμα μια ερώτηση σε αυτούς που γνωρίζουν.Βρήκα στον κατάλογο τρόπικ το παρακάτω φυτό που απο άποψη δυσκολίας το χαρακτηρίζει "medium".

"Hemianthus callitrichoides is one of the smallest aquarium plants in the world, and creeps over the bottom with millimetre-sized round leaves. If planted in small clumps a few centimetres apart, it will spread rapidly and cover the bottom like a carpet."

Αυτό το φυτό άν τοποθετηθεί σε ενυδρείο (χαμηλών απαιτήσεων με παροχη διοξείδιο) μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο τμήμα του ενυδρείου πχ στο μισό ή θα μου σκεπάσει και ένα διάδρομο που σκοπεύω να αφήσω κενό και ολόκληρο το ενυδρείο και δε θα μπορώ να απαλλαγώ από αυτό με τίποτα??!!!
Αν ξέρει τυχόν κάποιος απο προσωπική εμπειρία....
Μετά απο κάποια μελετη έχω σχεδόν καταλήξει σε κάποιο πλάνο.
Στο Ριο 180 λοιπόν αφήνω τις λάμπες του που αποδίδουν περίπου 0,5 βατ/λίτρο (νομίζω).
Βάζω μικρό μέρος απο κάποιο είδος(?) υπόστρομα (1 εκ??) ίσα- ίσα για να βοηθήσω λίγο περισσότερο τα φυτά,και απο πάνω κανα 4 άρι πόντους απο το πιό ψιλό χαλίκι.Προσθέτω μια συσκευή που ρίχνοντας 3 φακελάκια σου παράγει για κανα μήνα κάποιο διοξείδιο, και επιλέγω περίπου 4 είδη φυτών για την πίσω ζώνη,5 -6 για τη μεσαία,4 μικρά φυτά για το μπροστινό μέρος, 2 που να απλώνονται στο βυθό και 2 που να δένονται στα ξύλα.Τα διάλεξα από φυτά που δέ χρειάζονται ιδιαίτερο φωτισμό και χαρακτηρίζονται από εύκολα έως "medium".Βάζω και 5-6 μέσα σε παρένθεση που ίσως αντικαταστήσω κάποιο με αυτά σε περίπτωση που οι πρώτες μου επιλογές έχουν κάποιο πρόβλημα κατα την κρίση όσων έχουν αποκομίσει είδη εμπειρία πάνω στα φυτά....
¨Ετσι λοιπόν κάνω πλάνο για τα εξής:

1) VALLISNERIA AMERICANA NATANS
2) LIMNOPHILA SESSIFLORA
3) VALISNERIA SPIRALIS TIGER
4) CERATOPHYLLUM DEMERSUM
5) ANUBIAS BARTERI VAR,BARTERI
6) HETERANTHERA ZOSTERIFOLIA
7) ANUBIAS BARTERI VAR.CALADIIFOLIA
8 ) HYGROPHILA CORYMBOSA RED
9) LUDWIGIA REDENS RUBIN
10) ANUBIAS BARTERY VAR.NANA
13) CRYPTOCORYNE BECKETTII PET CHII
14) ELEOCHARIS PARVULA
15) HEMMIANTHUS CALLITRICHOIDES
16) CLADOPHORA AEGAGROPILA
17) BOLBITIS HEUDELOTTI

(ECHINODORUS OZELOT,NESAEA PEDICELLATA,CRINUM CALAMISTRATUM,CRYPTOCORYNE CRISPATULA,MICROSORUM PTEROPUS,MONOSOLENIUM TENERUM,CRYPTOCORYNE WENDTII MIOYA)

Βοηθείστε όσο μπορείτε,μια φορά το στήνω!!!!!!!
Ευχαριστώ!!!..........

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlos2003 : 04-11-09 στις 07:01 Αιτία: Automerged Doublepost.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01541 seconds with 10 queries