Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-10-09, 02:07
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimz Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα σας,
μετά από 24ώρες και έχοντας το καπάκι ανοιχτό, το νερό έγινε λευκό, όπως διάβασα πρόκειτε για "Bacterial Bloom" και ότι θα φύγει με τον καιρό. Και υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά σαν χημεικό εργαστήριο μου θύμησε... Επειδή το έχω δίπλα στο κρεβάτι το ενυδρείο λέτε να με βρούνε καμιά μέρα σαν τα ψάρια, ανάσκελα; Αφού διάβασες δεν έχω τίποτα να πω

Αύριο το πρωί θα πάω να πάρω:
1. Sera Siporax για να βάλω μέσα στο φίλτρο μου, Αν δεν φορτώσεις το ενυδρειάκι σου νομίζω και το σφουγκαράκι επαρκεί, αλλά επειδή μάλλον βλέπω να βάζεις περισότερα ψαράκια από όσα πιστεύω ότι χωράει, βάλε siporax
2. Sera Aquatan για το νερό. Απαραίτητο, αλλιώς δεν πρόκειται να στρώσει ποτέ το φίλτρο σου

Βασικά το pH τεστ το πήρα μόνος μου χωρίς να ακούσω κανέναν. Απλά γιατί είδα εδώ ότι μηλούσατε γενικά για τα pH και λέω καλό θα είναι να έχω ένα. To pH που έχει το νερό μας είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε (καθώς και την γενική σκληρότητα gH) για να διαλέξουμε αργότερα τα ψαράκια που θα βάλουμε. Γενικά η Ελλάδα έχει σκληρό νερό και ανεβασμένο pH. Για την ώρα δε νομίζω να χρειάζεσε κάτι παραπάνω.

Αλήθεια, σε ποιά περιοχή μένεις;

Ένας φίλος, μου είπε να πάρω ταμπλέτες σπιρουλίνας; Υπάρχει κάτι τέτοιο; Θα κάνει τίποτε ή τζάμπα κόπος; Δεν κατάλαβαίνω για ποιό λόγο . Τι να τις κάνεις; Οι ταμπλέτες σπιρουλίνας είναι τροφή για ψάρια (αλγοφάγα και φυτοφάγα).

Το επίπεδο της αμμωνίας αν κατάλαβα καλά θα πέσει μόνο του με τον καιρό; Σωστά, αφού ακολουθείς τον 3ο τρόπο του υπομνήματος

Τα υγρά τεστ της tetra πηγαίνανε κάνα 20ευρω το τεστ
1. NH3/NH4,
2. No2,
3. No3,
είναι λογικές οι τιμές ή μου τον πιάνουνε κανονικά;;; Στην Θεσσαλονίκη οι τιμές τους κυμαίνονται γύρο στα 12 με 18 ευρωΑν είναι σωστές οι τιμές να τα δώσω, αλλιώς δεν μου αρέσει να με θεωρούνε και μλκ από πάνω...

Τέλος ένας φίλος προσφέρθηκε να μου δώσει "μπόλι" από το ενυδρείο του, αλλά το ενυδρείο του έχει πιάσει πρασινάδα σε αρκετά σημεία και οπτικά όπως το βλέπω δεν μου γεμίζει το μάτι, λέτε να έχει ασθένιες και να το αποφύγω καλύτερα;;; Για τεστ και τέτοια όταν του είπα με κοιτούσε σαν εξωγήινος, δεν ήξερε τί ήτανε αυτά...Να πάρεις μπόλι μόνο αν είσαι σίγουρος ότι όλα τα ψαράκια του είναι υγειή και δεν έχει περάσει πρόσφατα το ενυδρείο του ασθένεια. Διαφορετικά βάλε μια αγγελία εδώ και όλο και κάποιος θα βρεθεί στην περιοχή σου να σου δώσει. Η πρασινάδα-άλγη δεν είναι ασθένεια ουτέ κατι κακό όταν είναι σε ελεγχόμενη ποσότητα
Αυτααααααα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01571 seconds with 10 queries