Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnvolno1
Να ρωτησω και κάτι αλλό.....
Σκέφτομαι να βάλω τιρφι μπροστά από το φίλτρο (στην εξαγωγη) ώστε να μαλακώσω το νερό.... καλά θα κάνω?
πρέπει να την εχω μόνιμα? ή θέλει για λίγο μέχρι να δω μετρησιμα αποτελεσματα και μετά να την βγάλω? δηλαδή θα θέλω και αλλο τεστ? χημείο εχω κάνει το σπίτι!!!
|
Μπορεις να βαλεις τη τυρφη σε ενα φιλτρο η κυκλοφορητη στο βαρελακι που κανεις αλλαγη νερου! Αλλα θα σε παιδευει για να πετυχεις το Ph που θελεις και ισως να μη μπορεις κιολας να το μειωσεις οσο θα ηθελες! Μπορεις να χρησιμοποιησεις απιονισμενο νερο και να "φτιαξεις το ph που θελεις! Η ακομα καλυτερα μια αντιστροφη οσμοση και σου λυνονται τα χερια!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnvolno1
όταν θα κάνω αλλαγη νερού, καλό ειναι να αφησω το νερό στο κουβα για καμιά ωρα με το αντιχλώριο? ή όχι?
βάζω τίποτα αλλο εκτός απο αντιχλώριο?
|
Αστο με το αντιχλωριο λιγακι!! Οταν βαλεις ψαρια .. καλο θα ειναι να εχεις και ενα θερμοστατη να ζεσταινεις το νερο της αλλαγης εως οτου φτασει στη θερμοκρασια του ενυδρειου σου! Επισης και οι αλλες παραμετροι του νερου θα πρεπει να ειναι ιδιες με αυτες του ενυδρειου σου ωστε να μην μεταβαλλονται καθε φορα και τα ψαρια σου να απολαμβανουν σταθεροτητα που σε αποζημοιωνει με το να μην εχουν προβληματα!