Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 21-10-09, 10:08
Μάριος Ο χρήστης Μάριος δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 12-10-2006
Περιοχή: Κύπρος, Λεμεσός
Μηνύματα: 199
Προεπιλογή

Φίλε aNe, ξέρω ότι σε έχουν μπερδέψει πολύ και ο καθένας λέει ότι του κατέβει, τα πράγματα είναι όμως πολύ απλά και λογικά αν καταλάβεις τι κάνει το κάθε υλικό.
  1. Μακαρόνι: Μηχανικό φίλτρο για μεγάλα σωματίδια και ένα από τα καλύτερα υλικά για ανάπτυξη βιολογίας (βακτηριδίων νιτροποίησης) λόγω της μεγάλης επιφάνειας.
  2. Σφουγγάρι: Μηχανικό φίλτρο για μέτρια σωματίδια. Επίσης λειτουργεί και σαν βιολογικό αφού έχει μεγάλη επιφάνεια και πόρους για την ανάπτυξη βιολογίας.
  3. Υαλοβάμβακας: Μηχανικό φίλτρο για μικρά σωματίδια για "γυάλισμα" του νερού
Έτσι χρησιμοποιώντας τη λογική καθαρισμού πάντα πρώτα καθαρίζουμε τα χοντρά και στο τελευταίο στάδιο γυαλίζουμε!

Ιδανικά αυτή είναι η σωστή διάταξη

->Μακαρόνι->Σφουγγάρι->Υαλοβάμβακας

Με αυτό το τρόπο επιτυνχάνεις την καλύτερη μηχανική και βιολογική φίλτρανση και μεγιστοποιείς την διάρκεια των υλικών και της ροής μέσα τους. Εκμεταλεύεσαι έτσι όλα τα υλικά στο μάξιμουμ αφού όταν έχεις τον υαλοβάμβακα πρώτο τα μαζεύει όλα και το σφουγγάρι ή το μακαρόνι δεν κάνουν τίποτα μηχανικά.

Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή έιναι η γνώμη μου η οποία τυνχάνε να ταυτίζεται με τις οδηγίες της ΕΗΕΙΜ καθώς και η ίδια λογική χρησιμοποιείτε στα φίλτρα πόσιμου νερού άνθρακα και προφίλτρα Α/Ο. Υπάρχουν άλλες εταιρίες όπως πχ η SERA η οποία συμβουλεύει το ανάποδο. Στη τελική όμως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις αυξημένη ροή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην χρειάζετε αλλαγή ο υαλοβάμβακας κάθε βδομάδα για να το πετύχεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01419 seconds with 10 queries