Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-10-09, 08:26
Το avatar του χρήστη Roussaks
Roussaks Ο χρήστης Roussaks δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αρκαλοχωρι Ηρακλειου Κρητης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harmiller Εμφάνιση μηνυμάτων
Τωρα για το τροπο στρωσιματος του φιλου μου θελω να κανω μια ερωτηση.. Απ' αυτα ποτ εχω διαβασει καταλαβα οτι στο στρωσιμο ριχνεις καθαρη αμμωνια ή βαζεις ψαρια για να ουρησουν κτλ και να παραχθει αμμωνια με σκοπο να ενεργοποιησεις/ταϊσεις τα βακτηρια και να αναπαραχθουν.
Συνηθως χρησιμοποιουν χρυσοψαρο , αλλα βρε φιλε εισαι στην Αθηνα , το 70% των μελων ειναι εκει , μπορεις να βρεις καποιον να σου δωσει μπολι! Και να γλυτωσεις ολη την ταλεπωρια!
Οσες περισσοτερες αποικιες γινουν τοσο καλυτερα..
Σωστα , αν και με τον καιρο ολο το ενυδρειο θα γινει αποικια

Στην τεχνικη του φιλου μου που το αφηνει για 1 μηνα με φιλτρο και ριχνει μονο αντιχλωριο και βακτηρια αλλα χωρις ψαρια ή προσθηκη φυσικης αμμωνιας, σ' αυτο το μηνα δε θα υπαρχει καθολου αμμωνια μεσα νερο απο καποιο αλλο παραγοντα?
Νομιζω οτι πρεπει να ριχνει τροφη μεσα ,αλλιως δεν κανει τιποτα

Δηλαδη το λαθος αυτης της τακτικης ειναι οτι θα δημιουργηθουν λιγοτερες αποικιες βακτηριων? Μου φαινεται πολυ λογικο αυτο αλλα απο την αλλη πλευρα επειδη τον ξερω μπορω να επιβεβαιωσω οτι εχει στρωμενα 3 ενυδρεια αν θυμαμαι καλα μ' αυτο τον τροπο στο σιπι του και ολα επιβιωνουν μια χαρα χρονια τωρα..
Οκ, και μενα αυτος που με κολλησε με τα ενυδρεια , οταν εννουσε αλλαγη νερου εννοουσε 100% και τα ψαρια την εβγαζαν (στης αρχες ε)
Βρηκα ενα ωραιο site με προφιλ ψαριων και εχω μια απορια. Οταν λεει ελαχιστο μεγεθος δεξαμενης 200 λιτρα, αυτοματως ξεχναω αυτο το ψαρι εγω που εχω 180 λιτρα? Σκεφτομαι μηπως το ελαχιστο μεγεθος δεξαμενης αναφερεται στο μεγιστο μεγεθος ψαριου. Μηπως δηλαδη μπορω να το παρω μικρο αλλα δε θα μεγαλωσει ποτε στο 100% αλλα τοσο οσο του επιτρεπουν τα λιτρα μου.
Βασικα στα 200 λιτρα θα δεις την πληρη αναπτυξη και δραστηριοτητα του ψαριου , δεν θα παθει κατι στα 180 αλλα αφαιρεσε αλλα 30 λιτρα που καταλαμβανει αμμος , πετρες φιλτρο ...
και 3 ερωτησεις ακομη.. Εχω αποφασισει να κανω αφρικανικο. Στα αφρικανικα malawi ή tanganika χρειαζομαστε αμμο ή χαλικι? εγω εχω αγορασει 25kg ψιλο χαλικι και γι' αυτο ρωταω.
Αμμο , εαν δεν το εχεις ανοιξει επιστρεψε το , εγω ειμαι στην ιδια φαση δες εδω
2) Οταν λεμε βιοτοπικο τι σημαινει?
Βιοτοπικο , ειναι να φτιαχνεις το ενυδρειο σου ετσι ωστε να μοιαζει ποιο πολυ με τον τοπο καταγωγης των ψαριων σου ...π.χ Labidochromis --> λιμνη Malawi
3) Αν παρω φυσικο ξυλο/α ή πετρες πρεπει να τις βαλω απο τωρα οπωσδηποτε?
Ξυλο δεν χρειαζεσαι εαν πας για αφρικανες , πετρες ναι και μαλιστα πολλες !
Πειραζει αν τις βαλω μετα το στρωσιμο ή θα επηρεασει τις τιμες ph κτλ?
Τις βαζεις πριν και ακολουθεις μια διαδικασια , μιας και οι πετρες στο αφρικανικο πρεπει να κολληθουν μεταξυ τους αλλιως υπαρχει κινδυνος κατολισθησης . Το Ph το επιρεαζουν προς τα πανω , κατι που ειναι καλο για το αφρικανικο
Αν πρεπει να το κανω τωρα πρεπει να αποφασισω ακριβως τα ψαρια που θα παρω ή ολα τα αφρικανικα γενικα δεν εχουν προβλημα με οτι πετρες ή ξυλα παρω? Εχω σκοπο σημερα το απογευμα να στησω τα παντα και να ξεκινησω το στρωσιμο αλλα δεν εχω ξυλα, πετρες και αστερακια για το rena.
Αφρικανες ειναι πολυ γενικος ορος , αφρικανες ειναι και απο την λιμνη tanganika και απο την malawi , αλλα τα ψαρια αυτα δεν ταιριαζουν μεταξυ τους . Ψαξε , διαβασε και μην βιαστεις , βρες την ποσοτητα και τα ψαρια που ψαχνεις να βαλεις και ζητατα με την λατινικη ονομασια τους στο πετ σοπ , καλου κακου κρατα και μια φωτο μαζι σου (παθων)
Καλη επιτυχια ...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01823 seconds with 10 queries