Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 20-10-09, 07:14
harmiller Ο χρήστης harmiller δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-10-2009
Περιοχή: athens
Μηνύματα: 30
Προεπιλογή

Δε γνωριζα για τους παπαγαλους και τ'αλλα "κατασκευασματα" και εννοειται οτι συμφωνω και εγω στο μποΰκοταρισμα... Ειχα λανθασμενη εντυπωση για τα oscar νομιζοντας οτι ειναι αφρικανικο.
Τωρα για το τροπο στρωσιματος του φιλου μου θελω να κανω μια ερωτηση.. Απ' αυτα ποτ εχω διαβασει καταλαβα οτι στο στρωσιμο ριχνεις καθαρη αμμωνια ή βαζεις ψαρια για να ουρησουν κτλ και να παραχθει αμμωνια με σκοπο να ενεργοποιησεις/ταϊσεις τα βακτηρια και να αναπαραχθουν. Οσες περισσοτερες αποικιες γινουν τοσο καλυτερα..
Στην τεχνικη του φιλου μου που το αφηνει για 1 μηνα με φιλτρο και ριχνει μονο αντιχλωριο και βακτηρια αλλα χωρις ψαρια ή προσθηκη φυσικης αμμωνιας, σ' αυτο το μηνα δε θα υπαρχει καθολου αμμωνια μεσα νερο απο καποιο αλλο παραγοντα? Δηλαδη το λαθος αυτης της τακτικης ειναι οτι θα δημιουργηθουν λιγοτερες αποικιες βακτηριων? Μου φαινεται πολυ λογικο αυτο αλλα απο την αλλη πλευρα επειδη τον ξερω μπορω να επιβεβαιωσω οτι εχει στρωμενα 3 ενυδρεια αν θυμαμαι καλα μ' αυτο τον τροπο στο σιπι του και ολα επιβιωνουν μια χαρα χρονια τωρα..
Βρηκα ενα ωραιο site με προφιλ ψαριων και εχω μια απορια. Οταν λεει ελαχιστο μεγεθος δεξαμενης 200 λιτρα, αυτοματως ξεχναω αυτο το ψαρι εγω που εχω 180 λιτρα? Σκεφτομαι μηπως το ελαχιστο μεγεθος δεξαμενης αναφερεται στο μεγιστο μεγεθος ψαριου. Μηπως δηλαδη μπορω να το παρω μικρο αλλα δε θα μεγαλωσει ποτε στο 100% αλλα τοσο οσο του επιτρεπουν τα λιτρα μου.
και 3 ερωτησεις ακομη.. Εχω αποφασισει να κανω αφρικανικο. Στα αφρικανικα malawi ή tanganika χρειαζομαστε αμμο ή χαλικι? εγω εχω αγορασει 25kg ψιλο χαλικι και γι' αυτο ρωταω.Mη παει χαμενο... 2) Οταν λεμε βιοτοπικο τι σημαινει? 3) Αν παρω φυσικο ξυλο/α ή πετρες πρεπει να τις βαλω απο τωρα οπωσδηποτε? Πειραζει αν τις βαλω μετα το στρωσιμο ή θα επηρεασει τις τιμες ph κτλ? Αν πρεπει να το κανω τωρα πρεπει να αποφασισω ακριβως τα ψαρια που θα παρω ή ολα τα αφρικανικα γενικα δεν εχουν προβλημα με οτι πετρες ή ξυλα παρω? Εχω σκοπο σημερα το απογευμα να στησω τα παντα και να ξεκινησω το στρωσιμο αλλα δεν εχω ξυλα, πετρες και αστερακια για το rena.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01655 seconds with 10 queries