Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 18-10-09, 17:27
harmiller Ο χρήστης harmiller δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-10-2009
Περιοχή: athens
Μηνύματα: 30
Προεπιλογή

Σ' ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου σ' ολα τα ερωτηματα μου. Το φιλτρο αυτο που πηρα ειναι για ενυδρειο 600lt με ροη 1350Lt/h αλλα το χρησιμοποιει ενας φιλος εδω και αρκετο καιρο σ' ενυδρειο 250 ή 270 lt (δεν ειμαι σιγουρος) και δεν εχει κανενα προβλημα. Αυτος μου το προτεινε και το μονο που μου ειπε ειναι πως οταν το συνδεσω και δουλεψει επειδη ακριβως θα εχει δυναμη θα πρεπει μονο να ρυθμισω την κληση του σωληνα που φερνει το φιλτραρισμενο νερο στο ενυδρειο οχι προς τα κατω αλλα καπως στο πλαΐ και δε θα υπαρχει κανενα προβλημα απλα θα αυξημενη ροη νερου που δε δημιουργει ομως κανενα προβλημα. Ενας αλλος φιλος χρησιμοποιουσε πριν εναμιση χρονο εξωτερικο φιλτρο για 600Lt σε ενυδρειο μονο για 90lt και αυτος μου ειπε πως ειχε κανει μια ειδικη πατεντα για να μη γινει το ενυδρειο μιξερ... Τι να πω? θα το δω στην πραξη μαλλον..
Οσο για την επιλογη ψαριων νομιζω πως οι αφρικανες ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Συνδυαζουν κινηση και ομορφια. Αν ας πουμε βαλω oscar που μου αρεσουν κιολας δε θα βαλω καθολου φυτα παρα μονο ξυλα και πετρες και θα αποφυγω τα κλαδεματα κτλ.. Οι παπαγαλοι ειναι αφρικανικα γλυκου νερου? Που μπορω να βρω πληροφοριες για το ποια ψαρια μπορω να συνδυασω με oscar?
*** Παντως ενας παλιος χομπιστας που ξερω οτι εχει μεγαλη εμπειρια μου ειχε πει παλιοτερα για το υποστρωμα φυτων πως ειναι απαριτητο για την καλη υγεια καθε ενυδρειου ειτε μπουν φυτα ειτε οχι. Αυτος εχει ωραια oscar και συγκεκριμενα μου εχει πει πως καποιος που θελει να στησει ενα ενυδρειο πρεπει να βαλει εξωτερικο φιλτρο με απαραιτητως αναμεσα στα αλλα και αστερακια, αρκετα καλη στρωση με υποστρωμα φυτων + χαλικι και στην αρχη το αφησει με αντιχλωριο και βακτηρια για περιπου 1 μηνα χωρις ψαρια μετα θα βαλει ψαρια και θα κανει την πρωτη αλλαγη νερου ενα μηνα μετα. Ετσι λεει δε θα εχει κανενα προβλημα βακτηριωσης. Καλα αυτος βεβαια ειναι περιπτωση... Χρησιμοποιει αυτον τον τροπο χρονια τωρα, δεν ασχολειται με ph κτλ, δεν εχει θερμαντηρα και τετοια και ειναι κυριος.. Εχει χαλασει απο τα 20 του χρονια πολλα λεφτα και χρονο και τωρα στα 45 του υποστηριζει πως 1)με το παραπανω στρωσιμο ,
2)καθε 6 μηνες ή αργοτερα προσθετει λιγο χαλικι και καθε χρονο ή 2 χρονια αν θυμαμαι καλα μ΄ενα φτυαρακι βγαζει λιγο μονο απο το κατω υποστρωμα (φυτων) και συμπληρωνει αλλο, και μια φορα το χρονο νομιζω το αφηνει και βρομιζει παρα πολυ επιτηδες και μετα το καθαριζει. Υποστηριζει πως μ' αυτες τις τεχνικες δεν εχει ποτε προβλημα βακτηριωσης. Του ελεγα για ph κτλ. και αυτος ελεγε οτι Ph και θερμοκρασιες μετρουσε οταν ηταν νεος στο χωρο και πλουτιζε τους ιδιοκτητες pet shops.. τι να πω...!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01602 seconds with 10 queries