Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-10-09, 10:16
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ispyii Εμφάνιση μηνυμάτων
Γειά σας.Καινούργιος στο χώρο με ένα 25 lt.
Το πήρα πριν 5 μέρες και το στρώνω μόνο ρίχνοντας λιγη τροφή κάθε μέρα.Η θερμοκρασία είναι στους 26.Το φως μόνιμα ανοιχτό. Θα πρεπει να αγορασεις ενα χρονοδιακοπτη ωστε να ειναι ανοιχτο 8-9 ωρες!!
Στην επιφάνεια και εκεί που πέφτει το νερό (εξωτερικό φίλτρο) μένουν κάτι φούσκες μικρές και είναι πολλές.Είναι φυσιολογικό?Λες και είναι σαπουνάδα. Βαλε αν μπορεις η ροη του φιλτρου να "χτυπαει" την επιφανεια!
Να πω πως το ψιλό χαλικάκι που έχω βάλει το έχω πλείνει μόνο με πάρα πολύ νερό.Το εσωτερικό του ενυδρείου με αχρησιμοποίητο βέτεξ και λίγο νερό και τα πλαστικά μέρη του ενυδρίου,καπάκι φίλτρο σφουγγαράκια και αυτά με νερό.Είχαν σκόνες.....και πρόσθεσα και την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριο. Καλα εκανες! Αυτό μου το κάνει σήμερα και το νερό μυρίζει κάπως....άσχημα.Δε θα έλεγα βρωμάει αλλά μυρίζει περίεργα. Ειναι θολο καθολου το νερο?

Θα ήθελα και τις συμβουλές σας για μερικά θέματα....

Να ανεβάσω θερμοκρασία? Ναι ... βοηθαει στο στρωσιμο!
Το φως χρειάζεται? 8-9 ωρες καθε μερα!
Στο στρώμα που έχω κάνει φαίνεται να έχει εγλωβιστεί αέρας (μικρές φούσκες) τι να κάνω?Αναπτύσονται αναερόβιοι?Υπάρχει κύνδνος? Ενοεις στο χαλικι? Δεν υπαρχει κινδυνος για κατι στη παρουσα φαση!!
Στη διάρκεια του στρωσίματος κάνουμε κάποια στιγμή μερική (20%-30%) αλλαγή νερού και πότε?Η όταν είναι οκ και πριν βάλουμε τα ψάρια κάνουμε μια γενναία (50%) αλλαγή? Διαβασε εδω ... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 πιο διαφωτιστηκο δεν υπαρχει!!
Κάνει να βάλω κανά φυτό (όχι απαιτητικό) από τώρα και κανά ξυλάκι? Φυτα μπορεις να βαλεις οπως και ξυλα!! Σκέφτομαι να βάλω (στο μέλλον)1 σαλιγγάρι ή κανά 2-3 γαριδούλες και 1 ψαράκι τι μου προτείνεται? Ενας μονομαχος? Σου αρεσουν?

Πειράζει που δεν θέλω να ρωτήσω σε pet shop? Καλα κανεις ... στο πετσοπ θα σε φορτωσει ψαρια και οτι μπορεις να φανταστεις!!

Σας ζάλισα...συγγνώμη. Δε ζαλιζομαστε ευκολα (εκτος αν δεν εχουμε φαει )

Ηθελα να προσθέσω ότι στις μετρήσεις που έχω κάνω τα αποτελέσματα είναι :
ΝΟ3:10
NO2:0.5
GH :>7
KH :6
pH :7.2

Το τεστ το έκανα με τα strips της JBL. Να παρεις υγρα τεστ ... ειναι πιο ακριβης οι μετρησεις!! Και ακομα ενα τεστ για την αμμωνια!
Είναι πολύ νωρίς για να υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνεται το στρώσιμο σωστά ε? Δεν εχω εμπιστοσυνη στα στικακια ... ! 5 ημερες ειναι λιγο νωρις να δεις τι γινεται!
Το ξέρω πως λείπει το κυριότερο της αμμωνίας (μπουκαλάκια) αλλά δε μου έχει έρθει ακόμη.

Σας ευχαριστώ.
Καλως ηρθες!
Αν βιαζεσαι .... θα μπορουσες να βαλεις μπολι και να βαλεις το ψαρακι σου!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01758 seconds with 10 queries