Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-10-09, 13:37
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από newfis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ aquaman ευχαριστώ για την απάντηση! Να συμπληρώσω πως τα ψάρια που πήρα μου τα πούλησε ο ίδιος πετσοπάς δεν το έκανα με δική μου πρωτοβουλία καθότι άσχετος...Πάντως τα κοι είναι μικρούλια το ένα 8 cm και το άλλο 5 και τα χρυσοψαράκια γύρω στα 4-5 και αυτά. Από ότι διάβασα στο φόρουμ τα χρυσόψαρα θέλουν γύρω στα 30-50 λίτρα το καθένα άρα νομίζω καλά είναι στο δικό μου. όσο για τα κλόουν δεν ξέρω αν λέμε τα ίδια. Τα δικά μου είναι κάτι πολύ μικρούλικα γατοψαράκια γύρω στα 3 cm!
Για τις σκληρότητες έχεις κάποια γνώμη? είναι ψηλές νομίζω αλλά τι να κάνω... από την βρύση βάζω το νέρο...
Αν για 1 χρυσόψαρο θέλεις 50 λίτρα, τότε στο δικό σου ενυδρείο θα χωράνε 2 και τίποτε άλλο.

Τα κλόουν, αν εννοείς τα cromobotia macracanthus θα γίνουν γύρω στη μια πιθαμή. Και αυτά θέλουν πολλάαα λίτρα, και μάλιστα ζουν σε ομάδες, οπότε καταλαβαίνεις ότι δε χωράνε (πόσο μάλλον μαζί με χρυσόψαρα).
Για τα γατόψαρα εξαρτάται από το ποιό είδος έχεις (βάλε φωτο αν θέλεις να το αναγνωρίσουμε).

Πάντως η πετσοπάς ήταν τουλάχιστον εξοργιστικά ανεύθυνος που σου πούλησε όλη αυτή την "ψαρόσουπα", .... εγώ θα τον σιχτίριζα και δε θα ξαναπάταγα, αλλά δυστυχώς είναι συνηθησμένο το φαινόμενο των λάθος συμβουλων από πετ σοπ... Ψάχνοντας θα βρεις και μερικά μαγαζιά τα οποία δεν προσπαθούν να σου βγάλουν το μάτι.

Γενικά μη σε "γελάνε" οι μικρές διαστάσεις που έχουν τα ψαράκια όταν είναι "μωρά" - να υπολογίζεις πάντα το τελικό τους μέγεθος για να φτιάξεις ένα ενυδρείο το οποίο να είναι "systainable", και να μην τρέχεις...

Για τις σκληρότητες: το κάθε ψάρι έχει τις "προτιμήσεις" του. Αυτό εννοούσα ότι πρέπει να διαβάσεις (εδώ και αλλού στο δίκτυο) για τις συνθήκες νερού που θέλει κάθε είδος, συμπεριφορές, κλπ και μετά να δεις αν μπορείς να τα συνδυάσεις.

Δες τα υπομνήματα στην ενότητα "Αρχάριοι Γλυκού Νερού", όπως επίσης και το
www.tsamisaquarium.gr
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01642 seconds with 10 queries