Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-09-09, 18:10
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από persival Εμφάνιση μηνυμάτων
Η επιστροφή του αρχάριου

Λοιπόν, αφού δεν πήρα απάντηση μέχρι τώρα για να μεταφέρω τα ψαράκια, το έκανα αφού πήρα πρώτα τις μετρήσεις του νερού.

Έχουμε και λέμε:

Λίτρα: 270 (καθαρά περίπου 230-240, μέχρι να βγάλω και το εσωτερικό φίλτρο)
Κάτοικοι: 11 guppies (4m - 7f), 3 molly (2 black 1 white, 1m - 2f), 2 platys (1m, το άλλο είναι ακόμα μωρό), 3 γατόψαρα (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, μου τα έφεραν... περισσότερο μου κάνουν για corydoras trilineatus) και ένα apple snail. τα γατοψαρα πρεπει να βγουν θελουν μαλλακο νερο
Φυτά: "Cryptocoryne beckettii viridifolia", "Rotala rotundifolia" & "Cladophora aegagrophila" και μια Αρτέμια.---> αρτεμια ειναι καρκινοιδη σα μικρη γαριδα

Νερό: (μετρήσεις απο το υγρό σετ της Sera)

Kh: 13
Gh: 15
Ph: 7.5 - 8.0
No2: 0.0 - 0.5

(οι αποκλίσεις αφορούν απο την προτελευταία στην τελευταία μέτρηση)

Πέραν των γενικών σχολίων που είναι ευπρόσδεκτα, κάποιες ακόμη ερωτήσεις...

1. Στο video αυτό έχω τραβήξει την γκαπίνα που θεωρώ οτι είναι έγγυος, μπορείτε να μου το επαληθεύσετε / αμφισβητήσετε;
http://www.youtube.com/v/z8fyCBgskuw&hl=en&fs=1 η γκαπινα αν ειναι εγκυοσ εχει φουσκομενη κυλια και πρως τα πισο γινετε μαυρη

2. Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η μεγάλη πέτρα όπου πήρα απο τον προκάτοχο. Έχει επάνω κάτι το οποίο σύμφωνα με όσα έχω δει, μοιάζει με άλγη. Έβγαλα την πέτρα και την "έβρασα" αλλά δεν νομίζω οτι άλλαξε κάτι. Τα γατόψαρα όλο εκεί πάνε και "βεντουζάρουν" ... μαλλον την τρωνε

3. Για τα φυτά, θα πρέπει να πάρω κάποιο λίπασμα ή κάτι τέτοιο; Έχω κάτι ταμπλέτες Co2 και ένα πλαστικό που έχει 2 βεντούζες (προφανώς μπαίνει μέσα στο ενυδρείο) αλλά δεν ξέρω ούτε τι κάνει, ούτε πως το χρησιμοποιώ... αν βαλεισ ευκολα φυτα δε χριαζετε
αυτο το πλαστικο μιαζει με ποτηρι και εχει κια μεμβρανι απο τη μια πλευρα μπορεισ να φτιαξεισ ενα μπουκαλι τησ κοκακολασ ζεχαρι και μαγια και να το σινδεσεισ πανω σε αυτο ετσι εχεισ co2

4. Μιας και μου "ξέμεινε" το 20αρι ενυδρείο, λέω να βάλω μέσα ένα μονομάχο... ποιές είναι οι "ιδανικές" συνθήκες; Εννοώ θέλει ειδικό υπόστρωμα ή φυτά; για μονομαχο θελεισ πολυ μαλλακο νερο ph 6.5 και σκλιροτητες κατω του 10 υποστρομα χαλαζιακι αμμο η χαλικη χαλαζιακο

Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ!

Page generated in 0,01588 seconds with 10 queries