Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 10-09-09, 01:54
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Κατ αρχην να επισημανω κατι...
Αν λειπουν στοιχεια για μεγαλο διαστημα απο τα φυτα (τροφοπενιες) τα συμπτωματα μπορουν να σε μπερδεψουν. Μπορει να εμφανιστει για παραδειγμα χλωρωση ομοια με ελλειψη σιδηρου εστω κι αν προσθετει κανεις αρκετο σιδηρο.
Συνηθως τα 1α συμπτωματα ειναι τα σωστα, αλλα αν μια ελλειψη (σε ΝΟ3 πχ) διαρκει για πολλους μηνες, μπλοκαρεται εντελως η ικανοτητα για αναπτυξη αρα και η ικανοτητα προσληψης κι αλλων βασικων στοιχειων , με αποτελεσμα να εμφανιζονται ενα σωρο ασχετα συμπτωματα σε σχεση με το παραγματικο προβλημα.Κλεινω την παρενθεση και παμε στο προβλημα σου..

Κατι τρεχει με το ενυδρειο σου και μαλλον δεν εχει σχεση με την λιπανση. Εξ αλλου ανουμπιες και φτερες επιζουν σε αθλιες συνθηκες σε αλλα ενυδρεια για χρονια και χωρις προβλημα.
Το πολυ μικρο του μεγεθος ομως ειναι λιγο προκληση για μακροχρονη διατηρηση φυτων. Τοσο λιγο νερο δεν συγκρατει πολλα θρεπτικα για φυτα οπως το κερατοφυλλο που ειναι πολυ ανταγωνιστικο προς τα υπολοιπα.
Στην θεση σου θα αφαιρουσα εντελως το κερατοφυλλο και θα δοκιμαζα συχνες αλλαγες νερου 20% καθε 3 μερες + ελαφρια λιπανση με το γενικο λιπασμα και το καλιο μονο. Οι αλλαγες νερου θα φερουν φρεσκο νερο πλουσιο σε ιχνοστοιχεια και πιστευω οτι συντομα τα φυτα θα επανελθουν.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01311 seconds with 10 queries