Η , μέχρι να βγάλω και το εσωτερικό φίλτρο)
Κάτοικοι: 11 guppies (4m - 7f), 3 molly (2 black 1 white, 1m - 2f), 2 platys (1m, το άλλο είναι ακόμα μωρό), 3 γατόψαρα (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, μου τα έφεραν... περισσότερο μου κάνουν για
corydoras trilineatus) και ένα apple snail.
στη φωτο βλεπω πλεκο ..ειτε αυτα ειναι τα γατοψαρα..ειτε τα κορυ που λες..δε νιωθουν καλα στο σκληρο νερο που εχεις και πρεπει να φυγουν..τα υπολοιπα ειναι μια χαρα...
Φυτά: "Cryptocoryne beckettii viridifolia", "Rotala rotundifolia" & "Cladophora aegagrophila" και μια Αρτέμια.
τι ειναι η "αρτεμια" εγω τις ξερω για καρκινοειδη...
Kh: 13
Gh: 15
Ph: 7.5 - 8.0
No2: 0.0 - 0.5
αν χρειαστει διασταυρωσε και με το τεστ καποιου φιλου τα νιτρωδη (ΝΟ2)...πρεπει να ειναι 0
1. Στο video αυτό έχω τραβήξει την γκαπίνα που θεωρώ οτι είναι έγγυος, μπορείτε να μου το επαληθεύσετε / αμφισβητήσετε;
http://www.youtube.com/v/z8fyCBgskuw&hl=en&fs=1
εγκυος ειναι ναι...βεβαια οι γκαπινες ειναι σχεδον μονιμως εγκυες...
2. Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η μεγάλη πέτρα όπου πήρα απο τον προκάτοχο. Έχει επάνω κάτι το οποίο σύμφωνα με όσα έχω δει, μοιάζει με άλγη. Έβγαλα την πέτρα και την "έβρασα" αλλά δεν νομίζω οτι άλλαξε κάτι. Τα γατόψαρα όλο εκεί πάνε και "βεντουζάρουν" ...
μη σε ανησυχει τιποτα αφου την εβρασες...
3. Για τα φυτά, θα πρέπει να πάρω κάποιο λίπασμα ή κάτι τέτοιο; Έχω κάτι ταμπλέτες Co2 και ένα πλαστικό που έχει 2 βεντούζες (προφανώς μπαίνει μέσα στο ενυδρείο) αλλά δεν ξέρω ούτε τι κάνει, ούτε πως το χρησιμοποιώ...
διαβασε τα υπομνηματα στα φυτεμενα...1002 χρειαζονται..αλλα μπορει και τιποτα..αναλογα με την πορεια τους...και το τι ενυδρειο εχεις βατ...κ.τ.λ. διαβασμα..διαβασμα...διαβασμα...
αυτο που εχεις ειναι το συστημα διοξειδιου της σερα....κανει διαφορα μονο σε μικρα ενυδρεια..και ανεβαζει σκληροτητες..καθολου κακο για τα ζωοτοκα βεβαια...
4. Μιας και μου "ξέμεινε" το 20αρι ενυδρείο, λέω να βάλω μέσα ένα μονομάχο... ποιές είναι οι "ιδανικές" συνθήκες; Εννοώ θέλει ειδικό υπόστρωμα ή φυτά;
φιλτρο θελει θερμανση..μαλακο νερο....οχι υπερβολικο ταισμα...του αρεσουν πυκνοφυτεμενα ενυδρεια και ιδιαιτερα με επιπλεοντα φυτα... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm
Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ!