Η επιστροφή του αρχάριου
Λοιπόν, αφού δεν πήρα απάντηση μέχρι τώρα για να μεταφέρω τα ψαράκια, το έκανα αφού πήρα πρώτα τις μετρήσεις του νερού.
Έχουμε και λέμε:
Λίτρα: 270 (καθαρά περίπου 230-240, μέχρι να βγάλω και το εσωτερικό φίλτρο)
Κάτοικοι: 11 guppies (4m - 7f), 3 molly (2 black 1 white, 1m - 2f), 2 platys (1m, το άλλο είναι ακόμα μωρό), 3 γατόψαρα (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, μου τα έφεραν... περισσότερο μου κάνουν για
corydoras trilineatus) και ένα apple snail.
Φυτά: "Cryptocoryne beckettii viridifolia", "Rotala rotundifolia" & "Cladophora aegagrophila" και μια Αρτέμια.
Νερό: (μετρήσεις απο το υγρό σετ της Sera)
Kh: 13
Gh: 15
Ph: 7.5 - 8.0
No2: 0.0 - 0.5
(οι αποκλίσεις αφορούν απο την προτελευταία στην τελευταία μέτρηση)
Πέραν των γενικών σχολίων που είναι ευπρόσδεκτα, κάποιες ακόμη ερωτήσεις...
1. Στο video αυτό έχω τραβήξει την γκαπίνα που θεωρώ οτι είναι έγγυος, μπορείτε να μου το επαληθεύσετε / αμφισβητήσετε;
http://www.youtube.com/v/z8fyCBgskuw&hl=en&fs=1
2. Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η μεγάλη πέτρα όπου πήρα απο τον προκάτοχο. Έχει επάνω κάτι το οποίο σύμφωνα με όσα έχω δει, μοιάζει με άλγη. Έβγαλα την πέτρα και την "έβρασα" αλλά δεν νομίζω οτι άλλαξε κάτι. Τα γατόψαρα όλο εκεί πάνε και "βεντουζάρουν" ...
3. Για τα φυτά, θα πρέπει να πάρω κάποιο λίπασμα ή κάτι τέτοιο; Έχω κάτι ταμπλέτες Co2 και ένα πλαστικό που έχει 2 βεντούζες (προφανώς μπαίνει μέσα στο ενυδρείο) αλλά δεν ξέρω ούτε τι κάνει, ούτε πως το χρησιμοποιώ...
4. Μιας και μου "ξέμεινε" το 20αρι ενυδρείο, λέω να βάλω μέσα ένα μονομάχο... ποιές είναι οι "ιδανικές" συνθήκες; Εννοώ θέλει ειδικό υπόστρωμα ή φυτά;
Για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ!