Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 29-08-09, 06:59
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειμαι σογουρος.
Ποιος θυμαται στο σεμιναριο φετος του Bleher που εδειξε ενα ειδος κοραλιου (?) που ειχε ξεμεινει στην λεκανη του Αμαζωνιου πριν κλεισουν οι Ανδεις για παντα την εξοδο προς την θαλασσα?
Κνιδόζωα υπάρχουν και σε γλυκά περιβάλλοντα νερού. Κοράλια με την μορφή αυτών που γνωρίζουμε στη θάλασσα, όχι! Δεν μπορεί κανένας πολύποδας στο γλυκό περιβάλλον, να κατασκευάσει σκελετό.

Το κνιδόζωα βασικά είναι μια αρκετά μεγάλη οικογένεια. Χωρίζεται σε 3 μεγάλες ομάδες (κοράλια/πολύποδες, ανεμώνες, μέδουσες). Οι 3 αυτές ομάδες χωρίζονται σε πολλές άλλες μικρότερες υποομάδες.

Τα διάφορα είδη ύδρας που συναντούμε σποραδικά ακόμα και στα γλυκά ενυδρεία, είναι είδος κνιδόζωων. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της μικροσκοπικής μέδουσας γλυκού νερού Craspedacusta sowerbyi, όπου ξεκινάει τη ζωή της όπως ακριβώς και κάποια θαλασσινά της ξαδέλφια, με τη μορφή ανεμώνης. Υπάρχουν βέβαια και άλλα παραδείγματα...

Αντίθετα, υπάρχουν είδη σφουγγαριών γλυκού νερού, χωρίς πολλές διαφορές από τα ξαδέλφια τους στη θάλασσα, καθότι περαείναι απλές μορφές ζωής.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01448 seconds with 10 queries