Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 13-08-09, 18:48
Το avatar του χρήστη GeFior
GeFior Ο χρήστης GeFior δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 22-04-2007
Περιοχή: ΚΩΣ
Μηνύματα: 126
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Παιδιά, εγώ πάλι έχω δικιά μου φιλοσοφία γύρω από το θέμα επιλογής πετρωμάτων και άμμου για ενυδρείο Μαλάουι.

(Προσωπική εκτίμηση) Μετά από αρκετό καιρό μελέτης και ανταλλαγής πληροφοριών, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα σκουρόχρωμα (σχεδόν μαύρα) νταμάρια είναι μακράν εκτός του πραγματικού βιότοπου της λίμνης αυτής, όπως βέβαια και ο κατάλευκος άμμως που τόσο πολύ χρησιμοποιούμε.

Έχω ψάξει γι' αρκετό καιρό το θέμα των χρωμάτων και σύστασης (πετρωμάτων/άμμου) της λίμνης αυτής και έχω καταλίξει ότι κυμαίνεται από ανοικτό μπεζ ώς σκουρόχρωμη ώχρα. Ποτέ δε θα συναντήσεις μαύρα πετρώματα και βεβαίως ποτέ νταμάρια.

Οι μεγελύτερες ποσότητες του νερού στη λίμνη αυτή, εισέρχονται μέσω ποταμού, που μεταφέρει μαζί του διάφορα ασβεστολιθικά ιζήματα, που δικαιολογούν την πολύ ψηλή σκληρότητα του νερού, κάνοντας το αρκετά αλκαλικό. Τα ιζήματα αυτά, κατακάθονται στον πυθμένα, δημιουργώντας το ανοικτό χρώμα (άμμου).

2. Η αλήθεια είναι ούτε και εγώ έχω κανένα πρόβλημα με τα καραβάκια ή τις απομιμήσεις πρετρωμάτων, ριζών και φυτών. Φτάνει βέβαια να προέρχοναι από αξιόπιστη πηγή χωρίς χημικά και χρώματα. Ούτε και τα ψάρια φαίνεται ενοχλούνται από την παρουσία αυτών των απομιμήσεων και ούτε βέβαια είναι σε θέση να ξεχωρίσουν και να "ανακαλύψουν" ότι το καράβι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θέμα καθαρά γούστου, αν και προσωπικά έχω αντίθετη άποψη. Θα προσπαθήσω να παροτρύνω κάποιο φίλο να επιλέξει καλύτερα φυσικά υλικά που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πραγματικό βιότοπο των ψαριών που φιλοξενούμε, αλλά δε θα επιμείνω.
Ομολογω οτι με μπερδεψες.
Να ειπα καποιος που εχει μελετησει το θεμα σε βαθος, αλλα στο τελος....απογοητευση.
Το πηγες στο απολυτο και μετα το εφερες στο κιτς.
__________________
You might wake up one day and realise that you lost a stone while you were too busy searching for diamonds...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01425 seconds with 10 queries