Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε να μου λύσετε τις απορίες μου.
Πρέπει να πω σε όσους κατάλαβαν ότι το στρώσιμο του ενυδρείου έγινε με ψάρια πως δεν είναι έτσι. Μάλλον εγώ φταίω γιατί επ'αυτού δεν ήμουν σαφής.
Λοιπόν το ενυδρείο στρώθηκε χωρίς ψάρια. Με δύο φίλτρα, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό, και βάζοντας στις σωστές δόσεις βακτήρια και φυσικά τα απαιτούμενα φάρμακα για τα φυτά καθότι είναι φυτεμένο.
Μετά από ένα μήνα μπήκαν τα πρώτα ψάρια που ήταν 8 white cloud mountain. Οι πρώτοι καρδινάλιοι μπήκαν 20 ημέρες μετά τα πρώτα ψαράκια και μία δεύτερη ομάδα καρδινάλιων μπήκε πριν 15 ημέρες...
Σήμερα στο ενυδρείο υπάρχουν τα 8 πρώτα και συνολικά 13 καρδινάλιοι. Συνολικά θα ήταν 15 αλλά δύο δυστυχώς...΄μάλλον δεν άντεξαν την αλλαγή περιβάλλοντος από το μαγαζί στο ενυδρείο μου.
Για το γλύφτη, τον έχω παρακολουθήσει και με σβηστό φως. Να πω ότι όταν τον έβαλα, την επόμενη ημέρα και για μία εβδομάδα δεν τον έβλεπα πουθενά και είχα θεωρήσει ότι δεν άντεξε κι αυτός το περιβάλλον. Τελικά μετά από μία εβδομάδα εμφανίστηκε. Είναι πιο κινητικός με σβησμένο φως αλλά ποτέ επιθετικός στα άλλα ψάρια...
Τώρα για τις μετρήσεις. Τις κάνω με στικάκια. Γνωρίζω ότι ακρίβεια στα νούμερα δεν μπορώ να έχω. Το ΝΟ2 είναι πάντα ολόασπρο, άρα είναι μηδέν. Για το ΝΟ3, όντως μερικές φορές είναι ελαφρώς μοβ, οπότε προφανώς μπορεί να είναι ελάχιστα πάνω από μηδέν. Για τις υπόλοιπες τιμές, σύμφωνα με τα χρώματα που βλέπω, δεν μπορεί να υπάρχει τεράστια απόκλιση από την πραγματικότητα. Άλλωστε έχω δώσε και νερό σε κατάστημα να μετρήσουν και οι τιμές είναι με απόκλιση 0,2-0,3 κοντά στις δικές μου...
Φυσικές κρυψώνες υπάρχουν γιατί στο κέντρο του ενυδρείου έχω καράβι-ναυάγιο.
Για το ζευγάρι των δίσκων που μου είπατε, δεν γνωρίζω κάτι. Αυτό που ξέρω είναι ο ειδικός που ακολουθώ τις οδηγίες του μου είπε πως όταν θα έρθει η ώρα των δίσκων - το προσδιόρισε σε 1,5 μήνα από τώρα περίπου- θα πρέπει να βάλω οπωσδήποτε αντίστροφη όσμωση.
Να προσθέσω τέλος ότι τα ψαράκια συμπεριφέρονται αλλόκοτα όπως περιέγραψα μόνο όταν κλείνω το φως. Ποτέ όταν το ανάβω...
Ελπίζω να βοήθησα και να μπορεί κάποιος να μου πει τι στο διάολο συμβαίνει και βλέπω αυτή τη συμπεριφορά...
ΥΓ. Σήμερα το πρωί όλοι σχεδόν οι καρδινάλιοι είχαν ανακτήσει το γνωστό έντονο χρώμα τους...
Ευχαριστώ
|