Και εμενα φιλε μου, μου αρεσουν τα ηπια φυτεμενα. Κυριως γιατι στον λιγο ελευθερο χρονο που εχω, θελω να καθομαι και να χαζευω τα ψαρακια μου, και να μην ειμαι συνεχεια με ενα κλαδευτηρι και να φυτευω και να ξεφυτευω. Δεν ειμαι δηλαδη "μποστανας"
Κατ' αρχην σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου. Το θεμα το ανοιξα για αυτον ακριβως τον λογο. Για να ακουσω ιδεες, προτασεις και παρατηρησεις. Τα φουντωτα φυτα είναι Alternanthera reineckii και, οπως ειπε ο Raven, Rotala rotundifolia. Το πρωτο αν και εδω και τρεις εβδομαδες που την εχω παει καλα, δεν πολυπιστευω οτι θα αντεξει πολυ λογω των συνθηκων που θελει αυτο το φυτο. Απο την αλλη η rotala θελει και αυτη αρκετο φως. Επειδη ομως το ενυδρειο μου στις ακρες εχει χαμηλοτερο φωτισμο (80 εκ. μηκος ενυδρειου - 60 εκ. μηκος λαμπων) δεν μπορω να το βαλω στις γωνιες. Ετσι προτιμησα να βαλω μπροστα απο το φιλτρο μερικες Cryptocoryne balansae. Το ιδιο εκανα αργοτερα και μπροστα απο την εισοδο του εξωτερικου φιλτρου, αλλα εκαι ειναι ακομα μικρες.
Επειδη ειχα αρκετες ριζες απο Sagittaria pusilla τις φυτεψα ολες περιμενοντας να δω πως θα αναπτυχθουν για να δω αν θα πρεπει να τις πυκνωσω και αλλο. Περιμενω επισης να δω αν θα επιβιωσουν απο τους ροδοστομους που δεν εχουν αφησει σε χλωρο κλαρι το tenellus.
Ολες οι προτασεις δεκτες...