Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Απο που εχεις την πληροφορηση αυτη?
Περιεργο παντως αν δεν ειναι σωστο, το "μυστικο" μου το ειχε πει επαγελματιας εκτροφεας.
Και μαλιστα το ειχα δοκιμασει πρωτα σε αναπαραγωγες παπαγαλων, οπου επαιρναν οι γονεις μονοι τους το μουλιασμενο σε γαλα ψωμι απο ταιστρα και ταιζαν τα μικρα, παρολο που υπηρχε αφθονια τροφης πιο "καταλληλης" για τα πουλια (σποροι φρουτα κλπ).
Μερικοι νεοσσοι μεγαλωμενοι με γαλα και ψωμι

|
Mπορει να τα καταφερνουν να μεγαλωνουν αλλα δεν σημαινει οτι αυτο ειναι το σωστο.Θα σου φερω ενα παραδειγμα με τα ψαρια.Ενα πιρανχα μπορει να ζησει ταιζοντας ο ποντικια.Αλλα αν δεν κανω λαθος αυτο δεν ειναι το καλυτερο.
Στα λεω αυτα γιατι ασχολουμαι με πουλια(κυριως παπαγαλοειδη) και διαβαζω ωρες ατελειωτες γι αυτα.Τα παπαγαλακια τωρα που λες αν θες να τα μεγαλωνεις στο χερι πρεπει να παρεις ειδικη σκονη για μωρα παπαγαλους την οποια διαλλυεις στο νερο(η αναλογια σκονης νερου ειναι αναλογη με την ηλικια του πουλιου) και πρεπει να χει την καταλληλη θερμοκρασια.Οχι οτι να ναι.
*Επισης το ψωμι τα παχαινει.