Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 03-07-09, 20:23
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

To Co2 χρησιμοποιειται κυριως οταν υπαρχουν αρκετα φυτα. Ειναι ενας δυναμικος τροπος κατεβασματος του Ph που πρεπει να εισαι απο πανω... γιατι εχει τους κινδυνους του.
Εαν θελεις να αλλαξεις τις παραμετρους του νερου η λυση της Α/Ο ειναι ευκολη γιατι ξεκινας απο νερο που εχει (θεωρητικα) KH/GH 0 και προσθετωντας τους καταλληλους ηλεκτρολυτες (αλατα μαγνησιου για Gh και σοδα για KH το πας εκει που θες).
Τωρα αν θες να παιξεις με νερο βρυσης, αλλαζοντας και τη σχεση Gh/Kh τοτε θα παιδευτεις λιγο περισσοτερο.
Για παραδειγμα, το νερο της αθηνας εχει τυπικα GH 7 και KH 12....
Ας πουμε οτι θελουμε να κατεβασουμε το Kh στο 6. Ανακατευοντας μισο/μισο νερο οσμωσης και βρυσης θα παρουμε Gh 3.5 και KH 6. Στη συνεχεια, αν θελουμε Gh 8 θα πρεπει να προσθεσουμε καποιο Gh builder...(πχ Mg2So).
To Ph εξαρταται αμεσα απο το KH αλλα και απο διαφορα οξεα που μπορει να υπαρχουν η να δημιουργηθουν στο ενυδρειο.. (πχ απο τυρφη, οργανικα υπολειματα φυτων κλπ) οποτε το παμε μετρωντας και το ανεβαζουμε με λιγη σοδα οταν χρειαζεται....

Αν λαβεις υποψιν σου οτι το νερο της βρυσης αλλαζει με την εποχη αλλα και αναλογα με τη γεωτρηση που προερχεται το νερο, πρεπει να εισαι μονιμα με μια μετρηση στο χερι. Αντιθετα με σκετη οσμωση, μετα απο λιγο οι ποσοτητες που προσθετεις γινονται ρουτινα και τις βαζεις χωρις καν να μετρας... (αφου αποκτησεις αρκετη πειρα).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01397 seconds with 10 queries