Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 02-06-09, 15:29
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Σε ενα ενυδρειο τετοιου υψους εγω θα σου προτεινω πανω απ ολα καλη αναταραξη και κυκλοφορια ωστε να μην μεινουν νεκρες οι κατω ζωνες. Οποτε ενας κυκλοφορητης γυρω στα 1000 λιτ/ωρα ειναι μια απαραιτητη κατα την γνωμη μου προσθηκη. Τοποθετημενος ομως με εξυπνο τροπο ωστε να μην δημιουργει περιδινιση και εντονα ρευματα που να δυσκολευουν τα ψαρια στην κολυμβηση.
Επειτα ενα ψηλο ξυλο/ριζα mangroove ή moorwood οπου ,οπως σου ειπαν και τα παιδια, θα δεσεις ανουμπιες ( η Anoubias barteri barteri, βγαινει και σε μεγαλωσωμη ποικιλια), Java ferns και java moss.
Στις πισω γωνιες και στις πλευρες καταλληλα φυτα ειναι τα Crinum και Valisneria. Το Crinum calamistratum ξεπερνα σε υψος τα 120εκ αλλα ειναι λιγο πιο απαιτητικο απο τα thaianum και natans.
Kαποια αλλα φυτα που κανουν για το ενυδρειο σου ειναι η Cryptocoryne spiralis , crispatulata και απο Εχινοδωρους o amazonicus.
Τα φυτα μην τα φοβασαι, ουτε θολωνουν ουτε κιτρινιζουν το νερο, το αντιθετο μαλιστα, το διατηρουν κρυσταλλινο και ειναι ευεργετικα απο ολες τις αποψεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01414 seconds with 10 queries