Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 24-05-09, 16:38
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Krisos Εμφάνιση μηνυμάτων
...κοιτα στον τομεα τον ψαριων ειμαι αρχαριος ..αλλα οσο αναφορα την κατασκευη τα γραφεις λιγο υπερβολικα σιγουρα ειτε εσωτερικη την κανεις ειτε εξωτερικη εχει καποιο κοστος ..δεν μπορεις εκ 'των προτερον να κρινεις το εναν η το αλλο τροπο απαγορευτικο ..χωρις παρεξηγηση αυτο ειναι θεμα προσωπικο οσον αφορα την οικονομικη επιβαρυνση για μενα μετρα περισσοτερο ο προσωπικος χρονος που θα αφιερωσεις για την συγκεκριμενη κατασκευη παρα η ιδια η κατασκευη ..συνεπως με τακτικη ενημερωση μεσα απο το φορουμ και παραλληλα γενικοτερο ψαξιμο του θεματος ...ισσως ξελαφρωσεις το τελικο προυπολγισμο ..τα εξοδα ομως ειναι εξοδα αλλο ειναι να εχεις 60λιτρο και αλλο μια λιμνη με ΚΟΙ ..και σιγουρα τα εξοδα ξεφευγουν οσον αφορα την συντιριση σε βαθος χρονου ..κατι που δεν υπολγιζει κανεις στην αρχη! ..αυτα σου τα αναφερω γιατι εισουν καπως απολυτος ποιο πανω ..με τι ασχολεισαι αν επιτρέπεται? ποιο ειναι το επαγγελμα σου?
Προς Θεού, ούτε απόλυτος και σίγουρα δεν έχω πει ότι είναι απαγορευτική. Ίσα-ίσα έχω πει ότι στους κύκλους των φίλων των ΚΟΙ είναι "πρέπει" η κατασκευή αυτή. Έχω απλά αναφέρει ότι στοιχίζει πολύ περισσότερα από την γνωστή μέχρι τώρα κατασκευή λίμνης με την πλαστική μεβράνη. Είναι κάτι που γνωρίζω και οφείλω να το αναφέρω. Εκτός από το κόστος, το σίγουρο είναι ότι θα χρονοτριβήσει περισσότερο η δημιουργία αυτής της λίμνης. Αν το σηκώνει η τζέπη σου, σίγουρα να το επιδιώξεις γιατί μια τέτοια σωστή κατασκευή με σωστή υποδομή είναι εξίσου κατάλληλη για να φιλοξενήσει ΚΟΙ.
Πληροφοριακά σου ξαναλέω ότι σε περίπτωση υπέργειας λίμνης για να δεκτεί ΚΟΙ πρέπει να:
1. έχει μίνιμουμ βάθος τα 160εκ.
2. κινηθείς σε τουλάχιστον 15,000 λίτρα
3. aeration bottom drainage οπωσδήποτε με τέτοιο βάθος.
4. ένα τέρας φίλτρανσης με εξίσου δυνατή UV υποστήριξη
και όλα αυτά με την κατασκευή και τα λοιπά σύνεργα θα κοστίσουν τουλάχιστον 3,000-4,000 ευρώ.
Αν τυχόν και δεις κάτι στο διαδίκτυο για μια τέτοια λίμνη με λιγότερες προδιαγραφές από ότι σου έχω αναφέρει στο μπλέ τμήμα του ποστ μου, να με πεις υπερβολικό και απόλυτο.

...τα έξοδα δεν ξεφεύγουν σε καμία περίπτωση στο βάθος χρόνου, εκτός και αν γίνουν λανθασμένες επιλογές με την δημιουργία της λίμνης εξ' αρχής. Κάνε λίμνη και ξανασυζητάμε.

Σου προτείνω όμως να διαβάσεις περισσότερο τι λένε τα ξένα σάιντ για μια τέτοια λίμνη και μετά να με κατηγορείς για υπερβολή και απόλυτη άποψη. Μην σου πω ότι θα φαίνομαι και πολύ μετριοπαθής κιόλας!
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01767 seconds with 10 queries