Θέμα: sos!!!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 23-05-09, 01:59
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Korinaki γεια σου, μην πανικοβαλλεσαι. Εκανες καποιες λαθος επιλογες : εμπιστευτηκες μια υπαλληλο pet shop και πηρες ταυτοχρονα με το ενυδρειο και τα ψαρια. Η κυρια αυτη σε παραπληροφορησε σε 2 πραγματα:
1ον. τα ετοιμα σκευασματα με ζωντανα βακτηρια, που υποτιθεται οτι βαζεις ψαρια σε 3 μερες κλπ, στην ουσια δεν κανουν σχεδον τιποτα. Ισως κανουν κατι εκεινη την στιγμη που το ριχνεις αλλα στην ουσια το ενυδρειο παραμενει αστρωτο και ακαταλληλο για ψαρια.Βοηθουν ισως αλλα το φιλτρο κανει τον ιδιο χρονο να στρωσει οσο θα εκανε και με την μεθοδο στρωσιματος με αμμωνια,χωρις ψαρια.
2ον. Τα υγρα τεστ ειναι αναντικαταστατα και απολυτως απαραιτητα για να γνωριζουμε αν οι συνθηκες και οι μετρησεις του νερου ειναι καταλληλες για την υγεια των ψαριων μας.Δεν ειναι αναγκη να παρεις ολη την σειρα. Για αρχη θα χρειαστεις υγρα τεστ για ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2 και ΝΟ3.
Η Roi σου εδωσε καποια πολυ καλα links. Διαβασε τα για να κατανοησεις τι σημαινει κυκλος του αζωτου και στρωσιμο.
Οι πλαστικες πετρες που λες, μπορει να ειναι ακαταλληλες, γι αυτο βγαλε τις. Προτιμησε φυσικες πετρες αφου τις βρασεις πρωτα.
Προληπτικα και αφου το ενυδρειο ειναι νεοστημενο βαλε λιγο ενεργο ανθρακα στο φιλτρο σου για να τραβηξει τυχον τοξικες ουσιες και αφαιρεσε τον εντελως επειτα απο 1 εβδομαδα.
Οπως πολυ σωστα σου ειπε και η Roi μην ταιζεις πολυ. Ελαχιστα (3-4) φυλλαρακια την ημερα. Κανε συχνες αλλαγες νερου καθημερινα και σε ενα ποσοστο 15-20 % και οπωσδηποτε κανε μετρηση για αμμωνια ωστε να μην φτασει σε τοξικα επιπεδα.
Καλο θα ηταν να εβρισκες μπολι απο ενυδρειο συνχομπιστα ωστε να βοηθησεις στο γρηγοροτερο στρωσιμο του φιλτρου.Βαλε αγγελια αν θες.
Διαφορετικα πηγαινε τα ψαρια πισω μεχρι να στρωσεις με την μεθοδο της αμμωνιας.
Επισης το οτι τα ψαρια σου βαριανασαινουν μπορει να σημαινει οτι δεν επαρκει το οξυγονο. Φροντισες ωστε να υπαρχει καποια αναταραξη στην επιφανεια; αν οχι, σηκωσε την εξοδο του φιλτρου σου πανω απο την επιφανεια του νερου ωστε να δημιουργειται καποιο ειδος κυματισμου.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01571 seconds with 10 queries