Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 20-05-09, 20:57
Το avatar του χρήστη Παπαδόπουλος Κώστας
Παπαδόπουλος Κώστας Ο χρήστης Παπαδόπουλος Κώστας δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 21-05-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 334
Προεπιλογή

Τα καλά επώνυμα κλιματιστικά εκκινούν μετά από διακοπή ρεύματος και μάλιστα κρατώντας τις ρυθμίσεις (mode, θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) που είχαν πριν την διακοπή.
Προσωπικά δύο χρονιές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές έπρεπε να λείψω από το σπίτι για 15-20 ημέρες. Άφησα το κλιματιστικό να λειτουργεί όλο το 24ωρο ρυθμισμένο στους 27 βαθμούς, κλειστά όλα τα στόρια για αποφυγή της δια-ακτινοβολίας θέρμανση μέσω των παραθύρων και κλειστές οι πόρτες από τα υπόλοιπα δωμάτια στα οποία δεν μας ενδιαφέρει να τα ψύξουμε(μπάνια, WC, υπνοδωμάτια κλπ).
Το αποτέλεσμα ήταν να μην χάσω ούτε ένα ζωντανό.
Το θέμα της κατανάλωσης ρεύματος από το κλιματιστικό δεν είναι τόσο τραγικό αφού το σπίτι αποκτά μια ομοιόμορφη νορμάλ θερμοκρασία έπειτα από λίγες ώρες λειτουργίας και από εκεί και πέρα, αφού περιορίσουμε κάθε άλλη περιτή πηγή θερμότητας, συντηρεί απλώς αυτήν την θερμοκρασία και περιορίζεται σε ελάχιστες ώρες λειτουργίας του συμπιεστή (που είναι και το πιο ενεργοβόρο μέρος ενός κλιματιστικού). Εγώ δεν παρατήρησα πάντως κάποια ιδιαίτερη διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον το κλιματιστικό είναι σωστά επιλεγμένο(σε οτι αφορά την ισχύ του) και εγκατεστημένο έτσι ώστε να διασφαλίζεται άνετη κυκλοφορία του αέρα στους χώρους που μας ενδιαφέρουν.
Για τους παραπάνω λόγους εγώ προτείνω, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο, το κλιματιστικό.
__________________
\
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01528 seconds with 10 queries