Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-05-09, 15:02
Το avatar του χρήστη gmanes
gmanes Ο χρήστης gmanes δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηράκλειο - Κρήτη
Προεπιλογή

Κανένας κόπος!

Θα κάνω και αναλυτική παρουσίαση του πρότζεκτ όταν ολοκληρωθεί, αλλά το κοστολόγιο μέχρι τώρα έχει ως εξής:

Οι διαστάσεις είναι 45x35x35, αρχικά σκεφτόμουνα για μικρότερο αλλά το κόστος είναι ίδιο, και αφού υπάρχει ο χώρος για να μπει, ας τον απολάυσει ο μονομάχος μου...
  • Τζάμια 4mm (βάση 5mm) 14€
  • Σιλικόνη Bison για ενυδρειακή χρήση 4,5€
  • Για φίλτρο θα χρησιμοποιήσω την πατέντα: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/filters5.htm (το τζάμι που χρειάζεται συμπεριλαμβάνεται στα 14€)
  • Σφουγγάρι για το φίλτρο 4€
  • Θερμαντήρα και κυκλοφορητή είχα, αλλά οι τιμές στο δίκτυο είναι περίπου στα 25 € και για τα δύο
  • Φωτιστικό σώμα με λάμπα Τ5 8W από μαγαζί με ηλεκτρολογικά 8€. Το φωτιστικό σώμα είναι για χρήση σε μπάνιο, δεν είναι 100% στεγανό αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να το στεγανοποιήσω πλήρως. Εξάλου πάντα μπορεί να μπει και έξω από το καπάκι...
  • Πλεξιγκλας διάφανο για το καπάκι 0€ (μπήκα σε ένα μαγαζί που φτιάχνει φωτεινές επιγραφές - ταμπέλες κλπ και ζήτησα να μου δώσουν ένα ρετάλι... ψάξε μου λέει ο τύπος εκεί στη γωνία και ότι βρεις πάρτο...). Στη συνέχεια το πήγα στον τζαμά όταν πήγα να πάρω τα τζάμια και μου το έκοψε (με το κατάλληλο εργαλείο είναι πολύ εύκολο, απλώς δεν το έχω )
  • Βίδες ανοξείδωτες για στερέωση του φωτιστικού στο καπάκι 1€ (πήρα μπόλικες και σε διάφορες διαστάσεις για να υπάρχουν, για αυτό και έδωσα τόσα πολλά)
  • Σμιρδόπανο για να τρίψω τα τζάμια μετά το κόλλημα 0,20 €
Σύνολο χωρίς κυκλοφορητή / θερμαντήρα κάτι λιγότερο από 32€ και σου μένει και η σιλικόνη που όλο και κάπου θα ξαναχρειαστεί...

Φυσικά αντί για την πατέντα με το φίλτρο μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο φιλτράκι με 20€, εγώ απλώς είπα να το δοκιμάσω κι αυτό + έχω κάτι βιομπάλες που κάθονται και λέω να τις βάλω κι αυτές μέσα (γύρω από τον κυκλοφορητή)

Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι... Ότι άλλο χρειαστείς μου λες...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries