Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonisjk
Σήμερα λοιπόν το απόγευμα θα έρθουν στο σπίτι το 29λιτρο ενυδρείο με φωτισμό και χρονοδιακόπτη, ένα θερμόμετρο και το χαλαζιακό χαλικάκι. Φυτά ακόμα δεν βρέθηκαν (ιδιαιτέρως το κερατόφυλλο που ψάχνω και δε βρίσκω). Έχω ένα ακόμα μαγαζάκι υπόψη μου, να τσεκάρω και εκεί.
Για να αρχίσω το στρώσιμο χρειάζονται τα φυτά (υποθέτω). Οπότε χωρίς φυτά, δεν αρχίζω (σωστό-λάθος; ).
Επίσης, έμαθα ότι υπάρχει αμμωνία σε κρυστάλλους για το στρώσιμο. Ο μαγαζάτορας που πήγα χθες (τον οποίο δεν τον εμπιστεύομαι και πολύ γιατί δεν ήξερε καν τι είναι ο κύκλος του αζώτου!!!) μου είπε ότι δεν χρειάζεται αμμωνία, αλλά να ρίξω κάτι φάρμακα της Sera (αν θυμάμαι καλά ένα από τα sera nitrivec ή sera aquatan), όπου μετά από 24 ώρες θα μπορώ να βάλω το ψάρι μέσα... Τι παίζει με αυτό;
Επίσης μου είπε ότι είναι αναγκαίο πριν το χαλίκι να βάλω ως υπόστρωμα το sera floredepot...
|
Καλώς να δεκτείς το ενυδρειάκι σου. Αν βάλεις αργότερα τα φυτά δεν πειράζει, όπως άλλωστε προείπαν τα παιδιά. Φυτά αυτήν την εποχή θα βρεις μόνο στα μεγάλα και σοβαρά καταστήματα του είδους, που γνωρίζουν τον κύκλο του αζώτου, όπως και την ορθή χρήση των πιο πάνω σκευασμάτων που ενέφερες. Θα χρειαστείς σίγουρα το
sera aquatan γιατί
είναι απλά το αντιχλώριο της εν λόγω εταιρείας.
Ξέρεις Αντώνη? Εδώ στην Κύπρο ανοίγει ο καθένας τέτοιο κατάστημα χωρίς καν να γνωρίζει βασικά πράγματα. Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω πολλές φορές από τα πράγματα που ακούω από κάποιους. Πιστεύω ότι πρέπει να οργανωνώμαστε σιγά-σιγά και εδώ κάτω, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για το χόμπυ.
Το απόγευμα θα πάω σε ένα κατάστημα εδώ στη Λάρνακα για να κάνω τις μηνιαίες μου αγορές. Θα κοιτάξω για κερατόφυλλο και σε ενημερώνω. Επίσης, υπολογίζω την Πέμπτη το απόγευμα να έρθω Λευκωσία για δουλειά. Θα σου φέρω έτοιμο βιολογικό υλικό (μπόλι) για το φιλτράκι σου, έτσι θα γλυτώσεις και το στρώσημο. Είναι δυνατόν να βρεθούμε κάπου?
...και μην ξαναμιλήσεις για χαζές ερωτήσεις. Συνήθως, οι χαζές ερωτήσεις που ντρεπόμαστε να πούμε, στοιχίζουν και ακριβότερα.