Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aquaman
Έτσι όπως το καταλαβαίνω, θα έχεις το μικρό κυκλοφορητή να "ανακατεύει" το νερό τοπικά εκεί που βγαίνουν οι φυσαλίδες.
|
Κάπως έτσι. Για την ακρίβεια, ο μικρός κυκλοφορητής στο σημείο (σωληνάκι) εξόδου, έχει ακόμα μία είσοδο η οποία δέχεται το κλασικό σωληνάκι αέρα. Εκεί συνδέω το CO2 που έρχεται. Εκεί όμως υπάρχει νερό (γιατί βρίσκεται μέσα στο ενυδρείο), άρα το CO2 αναμειγνύεται με το νερό και διοχετεύεται στο νερό.
Ο κυκλοφορητής τοποθετείθηκε σε βάθος περίπου 35cm (ή αλλιώς 10cm από τον πυθμένα).
Το όλο σύστημα είναι έτοιμο και περιμένω το ξεκίνημα παραγωγής CO2. Ελπίζω να μην έκανα κάτι λάθος, γιατί απο φωτογραφίες που έχω δει το μπουκάλι με το μείγμα έχει ένα θολό χρώμα, ενώ εμένα είναι έτσι στο πάνω μισό μέρος και στο κάτω μέρος είναι πιο διαυγές σαν το χρώμα του ζαχαρόνερου...
-------------------------
Συνεχίζω το θέμα εδώ μιας και είναι σχετικό.
Το DIY παροχής CO2 είναι έτοιμο, λειτουργεί και οι φυσσαλίδες διαχέονται πάρα πολύ καλά σε όλο το ενυδρείο με την βοήθεια καταρχήν του μικρού κυκλοφορητή και στην συνέχεια με το εσωτερικό φίλτρο "σπρώχνονται" σε όλο το χώρο!
Το νέο μου ερώτημα είναι αν οι 8 φυσσαλίδες/λετπό είναι νορμάλ ή πολλές (ή λίγες) για ένα ενυδρείο 190 λίτρων με 9-10 φυτά!
Xmmm....Μετά από 2 περίπου ώρες από το ξεκίνημα της παραγωγής CO2 έχω πάει στις 11 φυσσ/λεπτό. Λέτε να αυξηθεί κι άλλο και να έχω πρόβλημα?