Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 16-05-09, 13:58
Το avatar του χρήστη wcpaeb
wcpaeb Ο χρήστης wcpaeb δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-01-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 57
Προεπιλογή

Καλησπέρα,

ένα μικρό update. Το ενυδρειο εχει στηθεί (εδω και μια βδομάδα περίπου) και έχει στρωσει (με μπόλι. Θαυματα κάνει το άτιμο).

έχουν μπεί φυτά, αν και θέλει κι άλλα. Προς το παρόν έχω φυτέψει αρκετές Hygrophila Corymbosa Siamensis (πολύ ωραιο φυτο που γενικά από φωτο που είχα δει δεν με εντυπωσίαζε, από κοντά όμως...), 2 Hygrophila difformis, λίγη Java moss, 1 Aponogeton crispus (το οποίο μετά από 5-6 μέρες από το φυτεμα άνθισε . Πέταξε έναν μίσχο 20-25 εκατοστα και στην άκρη ανθάκι). Μερικές Cryptocoryne undulata & wendtii και 1 Limnophila Aromatica (πανέμορφο φυτό). Έχω ακόμα 1 που μου το δώσανε για rotala colorata (?), αλλα μάλλον δεν είναι. Γενικά τα φυτά πάνε καλά, αφου εχουν αρχίσει να συνηθιζουν στο νέο τους σπίτι - περιβάλλον.

Χθες μπήκαν και τα πρώτα ψαράκια. Τα 2 Perl Gourami που είχα στο μικρό μου 60 λιτρο (και προφανως ταλαιπωρούσα, και μαζί με αυτα και τον χρυσοψαρί μου). Καταρχην να πώ οτι μέσα στο 60λιτρο, όλη την ώρα μαλώνανε και γενικά το 1 ήταν διαρκώς σε μια γωνία κρυμένο μέσα στα φυτα. Με το που ξεμύτιζε δώστου κυνηγητό και ξύλο από τον άλλο. Με το που τα έβαλα στο 320λιτρό αλλαξε τελείως η συμπεριφορά τους. Πρώτα από όλα, δεν μαλώνουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα έχουν γίνει και τα καλύτερα φιλαράκια. Κολυμπούν πλάι-πλάι και εξερευνούν το νέο τους σπίτι. Άπίστευτο.

Αργοτερα θα μπούν και μερικά ακόμα ψαρακια (σίγουρα μερικά Perl Gourami ακόμα) και ίσως και γκουράμια άλλου είδους. Θα δείξει. Δεν βιαζόμαστε. Αυτα τα δύο που έχω τωρα τελικά παίζει να είναι και θυληκά. Όταν τα πήρα ήταν μικρά, τωρα έχουν μεγαλώσει λιγάκι και δεν έχουν βγάλει αυτό το έντονο πορτοκαλί στο λαιμό τους όπως εχουν τα αρσενικά.

Έχω βγάλει και φώτο από διάφορες φάσεις του ενυδρειου, αλλα εχω χάσει το ανταπτοράκι-USB για την μνήμη της μηχανης ωστε να τα περάσω στον υπολογιστή μου. Αλλα θα το βρω, που θα πάει.

Αυτα, τα λίγα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01499 seconds with 10 queries