Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman
Τα εσωτερικά φίλτρα της juwel έχουν μέσα αρκετά σφουγγάρια για μηχανικό φιλτράρισμα αλλά και για βιολογία. Αν τα ξεπλένεις κάθε 30-40 μέρες τους δίνεις το χρόνο κι αναπτύσσουν αρκετή βιολογία. Αν τα ξεπλένεις κάθε βδομάδα φυσικά πολύ λιγότερη.
Αν έχεις εμπιστοσύνη στο βράχο σου και δεν έχεις στοκάρει πολύ με ζωντανά ξέπλενε τα πιο συχνά. Θα γλυτώσεις κάποια νιτρικά έτσι. Αλλιώς τα ξεπλένεις αραιότερα και ‘μαλακότερα’ έτσι ώστε να στηρίζεσαι και στα βακτήρια που υπάρχουν στο σφουγγάρι.
|
Ποιά είναι τα σφουγγάρια για την βιολογία?

Μήπως εννοείς τα μπλέ που λέει η Juwel οτι μπορεί να αναπτύξει - συντηρήσει βιολογία??Πολύ φοβάμαι πως αν εμπιστευόμασταν αυτά για την διατήρηση της βιολογίας μας θα κρατούσαμε 3-4 ψάρια μέσα!Ξέρεις Nikman πως ή με το βράχο την κρατάμε ή με συνδρομή άλλων υλικών βιολογίας (πχ substrat) και όχι με τα σφουγγάρια!