Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-05-09, 01:03
Το avatar του χρήστη wcpaeb
wcpaeb Ο χρήστης wcpaeb δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Κυριάκο καλημέρα,

άκου αυτα που σου λένε τα παιδιά. Έγω θα σου πρότεινα, πέρα από αυτά που σου είπαν ήδη τα παιδιά περι διαβάσματος (το οποίο πρέπει να κάνεις άσχετα με το άν θα πας σε γλυκό ή αλμυρό) να στήσεις ένα ενυδρείο γλυκού νερού. Κι αυτό και γιατί το αλμυρό είναι πιο δύσκολο, αλλα κυρίως γιατί είναι πολύ, μα πάρα πολύ πιο ακριβό από το γλυκό.

Οπότε μιας και είσαι αρχάριος καλό είναι να ξεκινήσεις να στησεις ένα ωραίο ενυδρείο γλυκού νερού για να δεις και πως πάνε τα πράγματα και πως λειτουργεί το ενυδρειο. Μην με παρεξηγησεις κι εγώ αρχαριος είμαι, και ότι σου λέω στο λέω για να σε βοηθησω μιας και ξέρω πως στην αρχή είναι δύσκολο να αποφασίσεις μπροστά σε όλες αυτες τις επιλογές και τα καινουρια πράγματα που συναντας, ακούς και μαθαίνεις.

Αλλα επιμένω πως τα έξοδα για ένα αλμυρού νερού για την αγορα του, με εξοπλισμο, στησιμο, βραχο, κοραλια κτλ, κτλ τα έξοδα είναι τετραπλάσια (και ίσως παραπάνω) σε σχέση με ένα γλυκού νερού. Οπότε άποψη μου είναι να αποκτήσεις μια εμπειρία με κάτι πιο εύκολο και φτηνότερο και μετά αφού οπλιστείς με γνώσεις μπορέις να κάνεις ότι θέλεις.

Πάρε ένα ενυδρειο στα 300-400 λιτρα (αφού μιλάς για 150 εκ. μήκος), για αρχή είναι άριστη επιλογή (αν φανταστείς και διαβασεις από τα ποστ πως οι περισσοτεροι ξεκίνησαν με 60 λιτρα και αν). Με τόσα λίτρα για αρχή ενός γλυκού ενυδρείου, έχεις πάρα πολλές επιλογές σε ψάρια, στήσιμο, βιοτοπους κτλ. Και μπορέις να το κάνεις πανέμορφο.

Αυτα τα λίγα είχα να πω. Η τελική βέβαια επιλογή είναι δική σου. Καλή συνέχεια σου εύχομαι σε οτι αποφασίσεις.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01515 seconds with 10 queries