Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-05-09, 20:21
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό και διάφορες δοκιμές, η ετυμηγορία είναι ότι έφταιγαν οι λάμπες.

Από το τελευταίο ποστ μου μέχρι τώρα έψαχνα λιπάσματα, ταμπλέτες, διοξείδιο. Καμμία διαφορά, αν και τα κρατούσα όλα σε "ιδανικά" (και κυρίως σταθερά - σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο ανάπτυξης) επίπεδα.

Προχτές νευρίασα, και άλλαξα τις λάμπες (Juwel 45W T5, το ενυδρείο αγοράστηκε καινούριο πριν 7-8 μήνες). Όλοι μου έλεγαν ότι σε 8 μήνες δεν "χαλάνε" οι λάμπες, ότι πάνε τουλάχιστον 12 μήνες, κλπ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι από την επόμενη μέρα κι όλας είχα "pearling" σχεδόν σε όλα τα φυτά, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα.

Έτσι τείνω να πιστεύψω είτε ότι οι λάμπες της Juwel δεν κρατάνε ούτε κατά διάνοια τις 10000 ώρες ή κάτι τέτοια, που λένε, είτε ότι αυτές που ήρθαν με το καινούριο ενυδρείο μου είχαν "δουλευτεί" κάμποσο καιρό πριν έρθουν σε μένα.

Μια άλλη πιθανότητα ήταν ότι στην επιφάνεια της κάθε λάμπας έχει πιάσει άλατα (από πιτσιλίσματα μάλλον). Δεν μου φαίνονται να καλύπτουν σημαντικό ποσοστό της επιφάνειας, αλλά σίγουρα θα μειώνουν την απόδοση. Αποφάσισα να τις κρατήσω και να τις καθαρίσω με κάποιο τρόπο ώστε να τις ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01306 seconds with 10 queries