Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven
Πρωτα οπως σου ειπα , θα μετρησεις για να ξερεις που βρισκεσαι. Οποτε πας για υγρα τεστ ΝΟ3 και ΡΟ4 αν δεν εχεις ηδη.
Επειτα αν δεις οτι εχεις ελλειψη σε καποιο απο αυτα, το διορθωνεις με το αναλογο προιον. Η seachem εχει το Nitrogen για νιτρικα ,και για φοσφωρικα πας σε ενα φαρμακειο και παιρνεις ...κλυσμα (fleet enema το ζητας) 
Βαλε το diy co2 να δουλευει και Μολις μετρησεις ενημερωσε εδω και το συνεχιζουμε. 
Ο φωτισμος σου ειναι χαμηλος οποτε ισως χρειαστεις και χαμηλες δοσεις.
|
Εγινε φιλε μου. Σε ευχαριστω.
-------------------------
Για να διευκολυνω και εγω την κατασταση σκοπευω να κρατησω μονο 5-6 κλαρακια hygrophila polysperma τα οποια οπως διαβαζω και στο υπομνημα για τα ευκολα φυτα ειναι "Ρουφήχτρα στην κυριολεξια νιτρικων και αλλων θρεπτικων...". Απο οτι καταλαβαινω το δασος με τα 17 κλαρακια γονατισαν το συστημα. Το να βαλω ναι μεν ευκολα φυτα αλλα αργης αναπτυξης εχει λογικη στο να χρειαζομαι λιγοτερο "φαγητο" για τα φυτα μου ή δεν στεκει το σκεπτικο μου? Θυμιζω οτι δεν εχω υποστρωμα αλλα κανω χρηση ταμπλετας οπου χρειαζεται. Εχετε κατι να μου προτεινετε περα απο τα ευκολα φυτα αργης αναπτυξης που βλεπω στο υπομνημα? Καποιο TIP ισως?? Λεω να παω για Sagittaria Subulata, Echinodorus, 1 ριζα anubia ακομη και Eleocharis parvula.