Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-04-09, 10:50
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wcpaeb Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Εχω δει σε παρουσιάσεις ενυδρείων εδω στο φορουμ οτι πολλά παιδιά κραταν 120-180 λιτρα ενυδρειο φυτεμενο χωρίς παροχη CO2 και έιναι πανέμορφα. Όταν όμως η κλιμακα των λίτρων ανεβαίνει στα 300 η παροχη CO2 κρίνετε απαραιτητη?? Οχι, δεν εχει σχεση με τα λιτρα αλλα με τα ειδη των φυτων που εχει κανεις. Αν διαλεξεις ευκολα φυτα μπορεις να εχεις μια μικρη ζούγκλα σε οσα λιτρα θες, χωρις παροχη CO2.Καποια αλλα-δυσκολα- φυτα ομως χωρις CO2 δεν αναπτυσσονται. Φυσικα μεγαλο ρολο παιζεικαι ο φωτισμος, οσο πιο πολυ φως τοσο αυξανεται η αναγκη για CO2 και λιπασματα.Οκ, σίγουρα αυτο θα μου το δειξουν τα ίδια τα φυτα με την αναπτυξη τους, απλά η αγορα, προς το παρον τουλαχιστον, ετοιμης φιαλής και συστηματος CO2 αποκλείται (είναι αρκετα ευρω) και από την άλλη η DIY κατασκευη μου φαίνεται βουνο. H πιο απλή περιγραφη που μπόρεσα να βρω είναι εδω http://www.aquarist.gr/articles/DIYCO2/diyco2.htm
αλλα και πάλι ψιλο-κολώνω (βασικά το σημείο που δεν πολυκαταλαβα είναι που και πως θα μπει η βάνα/ρυθμιστής (?) που αποτρέπει την αντιστροφη ροή (δηλαδή να μπεί νερο από το ενυδρειο μέσα στο μπουκάλι)). Αν εννοεις την ανεπιστροφη βαλβιδα, ειναι πολυ απλο...κοβεις το σωληνακι καπου στη μεση και βαζεις εκει την βαλβιδα που εμποδιζει νερο απο το ενυδρειο να γυρισει πισω και μεσα στο μπουκαλι με το μιγμα.

Βρε, μπας και να το πάμε κατα ταγκανίκα μεριά??? Οχι, όχι, το επόμενο ενυδρειο μπορεί, αλλά αυτο όχι. Υπάρχει κι ενας εγωισμός
Διαλεξε ευκολα φυτα ,αργης αναπτυξης οπως Anubias, Φτερες, java moss,κρυπτοκορινες, εχινοδωρους Βαλισνεριες κα. Με φωτισμο γυρω στο 0,4-0,5 watt/lit και θα ειναι μια χαρα και χωρις CO2
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01478 seconds with 10 queries