Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 16-04-09, 10:18
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-03-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 369
Προεπιλογή

Καλωσόρισες στον κόσμο του ενυδρείου και στο GAB!!!
Κατ αρχήν αν σε παίρνει για παπως μεγαλύτερο ενυδρείο κάντο και δεν θα το μετανιώσεις με τίποτε! Ένα ενυδρείο γύρω στ 150 λίτρα είναι πιστεύω πολύ ικανοποιητικό για αρχή. Εξάλλου και τα έξοδα δεν είναι πολύ περισσότερα σε αυτά τα λίτρα. Όχι ότι είναι αδύνταο να στήσεις ένα επιτυχημένο 60άρι αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται δραματικά σε αυτά τα λίτρα.
Τώρα στα ερωτήματα σου:
1. Για καταστήματα ας απαντήσουν οι Αθηναίοι καλυτερα, αλλά θα βρεις σχετικές πληροφορίες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=14
2. Αν πας για 60 λίτρα πολύ λίγα. Όχι πάνω από 3-4 και αυτά μικρού μεγέθους και προσεκτικά επιλεγμένα γι ανα μην έχεις προβλήματα συγκατοίκησης μεταξύ τους. Στα 150 λίτρα που σου είπα οι δυνατότητες αυξάνονται.
3. Πραγματικά αυτάπου μπορείς να βάλεις είναι πάρα πολλά. Σχεδόν κάθε είδος κοραλιού (αφού βέβαια προβλέψιες για τις κατάλληλες συνθήκες για τα είδη που θα κρατήσεις. Ορισμένα είδη είναι εξαιρετικά απαιτητικα άλα είναι πιο εύκολα και κατάλληλα για αρχη. Κάνε μια ερευνα, αποφάσισε ποια είδη σε ενδιαφέρουν για να συζητήσουμε και για τις απαιτήσεις τους), και διάφορα ασπόνδυλα, γαρίδες, σαλιγκαράκια, καβουράκια με την προυπόθεση να μπορούν να συμβιώσουν με τους υπόλοιπους κατοίκους του ενυδρείου σου.
4.Σε πολύ μεγάλη συντομία ο ζαντανός βράχος μεταφέρει από τον ωκεανό ένα πολύ μεγάλο αριθμό οργανισμών, από βακτήριδια μέχρι κοπήποδα, καβούρια, διάφορα είδη άλγης κτλ. Λειτουργεί σαν βιολογικό φίλτρο στην εξωτερική του επιφάνεια και στο εσωτερικο όπου υπάρχει έλλιη οξυγόνου γίνεται απονιτροποίηση. Φυσικά ποσφέρει μια σταθερότητα στο ενυδρείο σου που δύσκολα θα την πετύχεις χωρίς αυτόν συν το ότι αισθητικά είναι πολύ καλύτερο και σου θυμίζει το βυθό του ωκεανού.
5. Χρόνος σίγουρα χρειάζεται ειδικά στην αρχή αλλά μπορείς να οργανώσεις την ενασχόληση σου με αυτό 2 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα. Τώρα για τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συντήρηση αυτή καλύτερα να το συζητήσουμε σε άλλο ποστ ανάλογα και με τα είδη που θα επιλέξεις να κρατήσεις.
6. Σίγουρα ειδικάσε ένα μικρό ενυδρείο θα έχεις πρόβλημα με άνοδο θερμοκρασίας. Αλλά για όλα υπάρχουν λύσεις, από οικονομικές όπως είναι τα ανεμιστηράκια ως πιο αξιόπιστες και λιετουργικές που είναι ένα chiller. Και για το νερό που εξατμίζεται υπάρχουν αυτόματες αναπληρώσεις νερού κάτι που είναι must ειδικά για μικρά ενυδρεία.
7. Στα θαλασσινά ενυδρεία θα έχεις θόρυβο σε κάποιο βαθμό κυρίως από το σκιμμερ. ΥΠάρχουν σκιμμερα πιο αθόρυβα και άλλα που κάνουν σαν τρακτερ. Εξαρτάται μέχρι ποιο βαθμό μπορείς να ανεχτείς τον θόρυβο. Εγώ είχα για ένα χρόνο μέσα στο δωμάτιο μου ένα prizm που είναι ισως από τα πιο θορυβώδη και το ανεχόμουν. Κάποιος άλλος δε θα το ανεχόταν.
8. Για βιβιογραφία κυρίως σε ξένα βιβλία θα βρεις κάτι αξιόλογο. Ρίξε μια ματιά εδω http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=37
Νομίζω κυκλοφόρησε ένα βιβίλο και στα ελληνικά πολύ ικανοποιητικό για αρχάριους θα το βρω και θα επανέλθω. Βασικά διάβασε σχετικά ποστσ για αρχάριους στο φόρουμ σκέψου τι σε ενδιαφέρει περισσότερο και ό,τι ερωτήσεις έχεις εδώ είμαστε.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02218 seconds with 10 queries