Ξανακαλωσήρθες φίλε...
Το ενυδρείο σου είναι 200λίτρα,οπότε το φίλτρο πρέπει να γυρίζει τουλάχιστον Χ4 το νερό...Για να δείς το μοντέλο,απλά κοιτάς στο καπάκι του φίλτρου...
Βλέπω οτι είναι αρκετά παραφορτομένο το ενυδρείο σου...
Τα heros severum πρέπει να κρατούνται σε ζευγάρια και επειδή είναι κιχλίδες χρειάζονται και παραπάνω χόρο...
Τα γκουράμι...Τα συγκεκριμένα έχουν λατινική ονομασία
trichogaster trichopterus...Eίναι αρκετά "πυραχτήρια" σε σχεση με τα leeri...
Ο καρχαρίας...
balandiocheilus melanopterus...Γίνεται 15+ εκατοστά έκαστω,χρειάζεται κοπάδι είναι αρκετά κινητικός(γιαυτό λές οτι είναι ηλίθιο...δεν έχει χώρο και τον χρειάζεται...ποιο πολυ απελπισμένο θα το έλεγα.)...
Ο πλέκο αφού είναι απο τους κόμμον είναι ανάμεσα σε common pleco και gibbiseps...Αυτοί φτάνουν τα 30+ εκατοστά σε μέγεθος,οπότε και αυτά χρειάζονται χόρο...
Κατα την γνώμη μου έχεις εναν αρκετά λάθος συνδιασμό...Διορθόνεται εύκολα όμως...
Απο φυτά τώρα...Αν έχεις μονο μια λάμπα φθορίου(αλήθεια πόσσα w είναι) περιορίζεσαι πολυ...Ίσως καμμια ανούμπια,κερατόφυλο,βαλισνερία,αντε και πιστια,εχινοδορους...
Εχω να σου κάνω μια πρόταση...Σε 200λιτρα, βάζεις αλλη μια λάμπα(μπαίνει αρκετά εύκολα) βάζεις πιο απαιτητικά σε φως φυτά..Απο σύνθεση ενα ζεύγος
pearl gourami ,ενα κοπαδάκι 8 ατόμων απο
αρλεκίνους και ενα κοπαδάκι(5 ατομα)
melanotaenia praecox...
Αυτός ο συνδιασμός δεν απαιτεί πολλά εκτός απο συντηρηση και φυτά...
Δηλαδή δεν χρειάζεσαι να ρίξεις πολύ το ph...Θέλουν να είναι γύρω στο 7,5...Αυτά απο εμένα...