Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #126  
Παλιά 03-04-09, 22:45
Το avatar του χρήστη 3r4ndo
3r4ndo Ο χρήστης 3r4ndo δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 19-02-2009
Περιοχή: Νέα Μάκρη, Μαραθώνας(Αττική)
Μηνύματα: 387
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην 3r4ndo
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από noe Εμφάνιση μηνυμάτων
Να κάνω και γώ μια ερώτηση ? σε γενικές γραμμές μιλάτε ότι το peltier πάνω κάτω θα πρέπει ναναι 1 watt/ltr. Αυτό πως προκύπτει ?
Αυτο φιλε μου προεκυψε απο καποιες δοκιμες(αποδησης των πελτιερ σε αλου τυπου μηχανημα) και υπολογιζοντας με μπακαλιστικο τροπο την αποβολη θερμοτητας απο τον εξοπλισμο του ενυδριου (ο οποιος ειναι αναλογος με τα λιτρα) προσθετοντας και ενα αξιολογο νουμερο για ασφαλεια καταληγουμε στο βαττ ανα λιτρο. (να τονισουμε εδω οτι παρολα τα νουμερα που εχουν προβληθει στην πραξη ολα διαφερουν.
Ενα πελτιερ 80βαττ μπορει ανετα να φερει και 1000 λιτρα νερου σε θερμοκρασια 10 βαθμων χαμηλοτερη απο αυτην του περιβαλοντος εαν η δεξαμενη εχει μονοση και η θερμη πλευρα του πελτιερ διατηρηθει στην απαιτουμενη θερμοκρασια.
Αυτο που μας απασχολει στην πραγματικοτητα ειναι τι θερμοτητα μπαινει στο ενυδριο μας και τι μπορει να βγαλει το πελτιερ, εαν η αναλογια ειναι υπερ του πελτιερ τοτε θα εχουμε θερμοκρασιες που επιθυμουμε, εαν οχι θα εχουμε προβλημα σε μικροτερο βαθμο.

Επισης υπαρχουν πατεντες που μπορουν να κανουν ενα συστημα πελτιερ "μαγικο" και να το αφινουν να αποδιδει ακομη και με διαφορα θερμοκρασιας μεγαλυτερη απο αυτην που δηλωνει ο κατασκευαστης και να επεκτεινει την διαρκεια ζωης του!! (καθως θα το διευκολυνει παρεχοντας τις καταλληλες συνθηκες)
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01497 seconds with 10 queries